Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-25

Allt om kvällens omgång

Mora–Almtuna 3–1

Mora vann den viktiga matchen mot Almtuna.

Båda lagen slåss just nu om en kvalserieplats och Mora har en viss fördel efter segern.

Inför mötet skiljdes bara en poäng mellan lagen men Dalalaget hade en match mindre spelad.

Uppsalalaget gjorde en bra förstaperiod men som så många gånger tidigare har laget svårt att få in pucken i nät. Istället var det hemmalaget som hade en 2–0-ledning med sig i paus.

Alexander Hilmerson styrde in 1–0 efter drygt 15 minuters spel och Martin Johansson slog in den psykologiskt viktiga utökningen bara 30 sekunder före vilan.

I mittperioden tappade Almtuna det mesta av sitt spel och det var hemmalaget som tog över tillställningen. 3–0 kom tidigt efter en målvaktsretur och trots reducering av Almtuna i början av tredje perioden lyckades man aldrig komma närmare.

Mora ser fortsatt starkt ut och har en stor möjlighet att ta tredjeplatsen.

Västerås–Bofors 2–3 efter straffar

Det blev en ny tung förlust för Västerås. Den här gången på hemmais mot Bofors.

Matchen inleddes med en målexplosion.

Hemmalagets Rasmus Sandström skickade in ledningspucken i power play efter tre minuters spel.

Men bara 2.45 senare stod det 1–2 på resultattavlan efter två fullträffar från Jacob Blomqvists klubba.

Västerås är i stort poängbehöv om man inte ska bli indraget i bottenstriden på allvar.

Ikväll fick laget nöjda sig med en poäng.

Västerås har tio poäng ner till kvalstrecket och drömmen om kvalserien som fanns inför säsongen har helt bytt karaktär.

Nu får västmanlänningarna enbart fokusera på att undvika ett ångestladdat kvalspel.

Bofors ligger fortfarande bra till ovanför play off-strecket och har nio poäng till tillgodo.

Örebro–Växjö 3–2

Örebro har gjort en stark säsong hittills.

Ett ytterligare bevis på det kom ikväll när nykomlingen tvålade dit topplaget Växjö på hemmais.

Vid seger hade Växjö klivit om AIK och gått upp på andraplatsen – men i Örebro kammade man noll.

Smålänningarna inledde bra och hade en ledning med sig till första pausvilan – ett försprång som drygades ut i andra perioden.

Där var för övrigt båda lagen nära att krydda till siffrorna. Örebro hade ett skott i ribban och Växjö missade en straff.

Det var under några minuter i slutperioden som matchen avgjordes.

Inom loppet av 3.5 minuter hann Örebro ta ledningen, Växjö kvittera och Örebro avgöra matchen till 3–2.

Lubos Pisar i Örebrokassen har varit det förr – och blev det igen – lagets bästa spelare.

Troja/Ljungby–Borås 2–5

Det var skilda världar i Troja.

Troja/Ljungby förlorade tre viktiga poäng i bottenstriden samtidigt som Borås dröm om play off-spel fortfarande lever.

Gästernas målvakt Jens Hellgren spelade mycket bra i målet och var en stor bidragande faktor till trepoängaren.

Anders Eriksson gjorde det viktiga1–0-målet i den första periodens sista minut.

Troja hängde sedan med bra och hade faktiskt 2–2 efter två spelade perioder, men det var då Borås la i en högre växel.

Rutinerade Mattias Remstam och Jens Karlsson gjorde varsitt mål innan Mats Hansson avslutade målskyttet i tom bur.

Borås har nio poäng upp till sjundeplatsen.