HockeyEttan

Överläkaren om hockeyettans krav inför årsmötet

Av: 

Linus Norberg

HOCKEY

Högsta smittosiffran på ett dygn sedan pandemins start.

Då vägrar Hockeyettans styrelse att hålla extrainsatta årsmötet digitalt – och hotar med utebliven rösträtt om klubbarna inte är på plats fysiskt.

– Barockt, fullständigt orimligt, säger Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening.

Hockeyettan, Sveriges tredje högsta serie, har omgärdats av stora konflikter under hela hösten med bojkott av matcher och rättsliga processer.

Till slut tröttnade klubbarna i ligan och tidigt i december kallade en majoritet av klubbarna till extra årsmöte med avsikt att rösta bort ordföranden Ronnie Glysing.

Det extrainsatta årsmötet är planerad att hållas på lördag, på ett hotell i Väsby utanför Stockholm, samtidigt som pandemiläget har förvärrats kraftigt i Sverige.

I dag hade vi det värsta dygnet, med 37 000 smittade, sedan pandemins start.

”Brister i ansvarsbiten”

Men mitt i smittspridningens rekordnivåer har Hockeyettans styrelse tydliggjort att minst en representant för varje klubb (40 klubbar) måste vara på plats fysiskt – för att ha rösträtt.

Trots att klubbarna kräver ett digitalt alternativ.

– Hockeyettan brister i ansvarsbiten. De har talat om demokrati och lojalitet, men man undrar var demokratin tagit vägen? Det är jättesorgligt och ligan får ta ansvar om det här blir ett superspridningsevent, säger Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings.

– Hockeyettan kräver att alla ska vara på plats fysiskt i hopp om att några ska bli sjuka, inte kan komma, och därför inte kan bidra till att rösta fram en ny ordförande. Jag kan inte se det på något annat sätt, fortsätter han.

Johan Styrud.

Totalsågar kravet

När Sportbladet pratar med Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening och överläkare på Danderyds sjukhus, blir han chockad över Hockeyettans kravställning.

– Det låter fullständigt orimligt. Det är helt barockt. Vi har värsta dygnet med 37 000 smittade och…nej, nej, nej, i dagens läge ska det inte ens vara ett alternativ.

Sportbladet har vid upprepade tillfällen sökt Hockeyettans ordförande, Ronnie Glysing, samt andra styrelserepresentanter. Men en av dem, Anders Karlsson Zolland, säger till nsd.se:

– Vi vill helst ha ett fysiskt möte, för vi vill att det här ska gå rätt till. Det är en utmaning att få det rätt om det inte är ett fysiskt möte

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Ronnie Glysing avgår som ordförande i hockeyettan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HockeyEttan

Johan Styrud

Ishockey