– Vi orkar inte riktigt, säger HV:s tränare Johan Lindbom.

HV71

Slutperioden var bara 23 sekunder gammal när matchen tillfälligt avbröts.

Det ska ha varit en cigarett som utlöste brandlarmet, enligt uppgifter till Falu-Kuriren.

Såväl spelare som publik fick lämna Tegera arena vid ställningen 1–1.

Men positiva besked dröjde inte särskilt länge – och matchen återupptogs efter en dryg kvart.

Avgjorde i tredje

Då lade Leksand i en extra växel.

– Det var väl någon som var ute och rökte och ville få igång klack och oss och allting, säger Jon Knuts i TV4 Play.

Peter Cehlarik satte ledningsmålet tre minuter efter avbrottet – och Marek Hrivik utökade till 3–1 med fem minuter kvar.

Matchen slutade 3–2 efter att Isac Brännström fått in ett tröstmål med sekunder kvar.

”Bjuder på målen”

– Jag tycker vi har en riktigt bra andra period, men vi orkar inte riktigt hålla det i tredje tyvärr. Och så bjuder vi på målen. Misstag på alla tre målen, pucktapp, säger Johan Lindbom.

Även om Lindbom var mest nöjd med mittperioden var det i första som hans lag tog ledningen.

Det efter en knapp kvart, med kvällens märkligaste mål – som gjordes på lagets första skott.

Oliwer Kaski testade utifrån – och efter att pucken styrts på en klubba tog den en retfull båge över Filip Larsson och in.

På torsdag ställs Leksand mot Luleå. Samma dag får HV71 ladda om mot bottenkonkurrenten Rögle.