Publicerad 2016-11-29

Ny förlust – kan bli jumbo i morgon

Modo.

Krisen växer sig djupare i Modo.
Fjolårets SHL-lag blev totalt utspelat och förlorade med hela 1-5 mot topplaget BIK Karlskoga.
Örnsköldsvikslaget kan, om Södertälje vinner på onsdagen, bli jumbo i hockeyallsvenskan.

Modo hade inte tagit en trepoängare sedan den 7 november och på tisdagen kom ytterligare en förlust – då laget blev totalt utspelade mot Karlskoga.
Bortalaget Karlskoga, tvåa i serien inför matchen, tog ledningen tolv minuter in i matchen genom Victor Ejdsell, framspelad av Alexandre Lavoie.
Kedjan som, förutom Ejdsell och Lavoie, även innehåller Carl Berglund, låg bakom det mesta i Fjällräven Center.

Ejdsell med tre poäng

Sex minuter in i den andra perioden sköt Ejdsell ett skott i powerplay som Carl Persson slog in på returen.
Bara tre minuter senare klev Ejdsell fram med en ny framspelning – och sin tredje poäng för kvällen – då han gav Alexandre Lavoie ett helt öppet mål.

Modos tränare Andreas Johansson tog kort därpå timeout men det hjälpte föga. I stället kunde Karlskoga göra 4-0.

Kan bli jumbo

Modo förlorade till slut med 1-5 och har nu sju raka matcher utan vinst i ordinarie tid. De kan dessutom, om Södertälje vinner mot Mora på onsdagen, bli jumbo i hockeyallsvenskan.