Kanadas styrkebesked inför Sverige-matchen

Här är Kanadas nya styrkebesked.

Guldfavoriten knäckte Tjeckien med 6-3 inför mötet med Tre Kronor.

– Vi har lite att jobba på, säger Tyler Seguin.

Ishockey-VM

Kanada väntar för Tre Kronor på onsdag. Favoriterna laddade upp med seger mot Tjeckien med 6-3.

Hemmanationen bjöd dock upp till fajt. Matchen började i ett högt tempo direkt och Tjeckien hade jätteläge att ta ledningen, men det var Kanada som gjorde det.

Jordan Eberle satte 1-0 redan efter fyra minuter. 2-0 kom med minuten kvar av perioden, men Tjeckien hann med att få in ett reduceringsmål. Med fyra minuter kvar av andra kom kvitteringen efter att Martin Zatovic satt 2-2 och O2 Arena kokade.

Glädjen blev dock kortvarig. Kanada satte snabbt 3-2 och två minuter in i tredje kom 4-2.

”Sverige har gjort det bra”

Innan matchen var slut hann Sidney Crosby sätta 5-2. Tjeckien reducerade med två minuter kvar, men i tom kasse kunde Kanada sätta slutresultatet 6-3.

– Vi spelade rätt bra. Vi har lite vi måste jobba på. De gav oss en utmaning, det var bra publiktryck så det var kul att spela, säger Tyler Seguin till TV4.

Nu blickar Kanada fram emot Sverigematchen.

– Ännu en stor match. Sverige har gjort ett bra jobb så här långt så vi ser fram emot det.