”Förstår inte hur han kan missa”

Publicerad 2012-02-14

Timrå rasar mot avgörande målet

Timrå ville ha en utvisning för hög klubba på Mattias Ritola.

I stället fortsatte spelet och bara sekunder senare avgjorde Ritola Västernorrlandsderbyt.

- Jag förstår inte hur alla fyra kan missa den situationen, säger Timråbacken Elias Granath.

Yared Hagos 1-0-mål 4.09 in i matchen räckte till Timrås första poäng mot Modo den här säsongen.

Men efter att Thomas Pöck kvitterat i början av den tredje perioden och ordnat fram en förlängning knep också Modo extrapoängen, då Mattias Ritola satte 2-1.

Stannade kvar på isen

Avgörandet rörde dock upp känslorna rejält hos Timrå.

I momentet före satte nämligen Ritola upp klubban i ansiktet på Timrås Alexander Larsson, utan åtgärd från domarna. Efter slutsignalen stannade flera Timråspelare kvar för att diskutera med domarna.

- Jag förstår inte hur alla fyra kan missa den situationen. Jag sitter i utvisningsbåset och tycker att den är solklar, säger Elias Granath till Canal Plus.

”Missar hans klubba”

Mattias Ritola menade först att Alexander Larsson själv slog upp klubban i ansiktet, men ändrade uppfattning efter att ha sett reprisbilderna.

- Ja, jag missar ju hans klubba där.

Timrå drabbades dessutom av ett tungt skadeavbräck under matchen: Fredrik Bremberg tvingades kliva av efter att ha fått en smäll från Ole-Kristian Tollefsen i den första perioden.

För Modos del var Dick Axelsson tvungen att bryta i början av den tredje perioden. Axelsson haltade in i omklädningsrummet utan att kunna stödja på sitt högra ben. Bröt matchen gjorde även Janos Ha