Oinspirerat Ryssland fick slita för segern

Vände underläge mot Slovakien: ”Kan bättre”

Ryssland redde ut det till slut.

Trots underläge och hackande spel blev det seger mot Slovakien, 3–1.

– Vi har inte kommit igång än, säger supertalangen Mikhail Grigorenko.

De regerande juniorvärldsmästarna Ryssland har, precis som Sverige, inte riktigt fått spelet att stämma i årets turnering – trots två raka vinster.

Mot Schweiz i premiären blev det en 3–0-seger för ryssarna och i nattens möte med Slovakien skrevs slutresultatet till 3–1.

Men det såg inte bra ut till en början.

Slovakerna tog ledningen i slutet av den första perioden och såg betydligt mer inspirerade ut.

Den ryska björnen vaknade dock succesivt till och i mitten av den andra perioden kom kvitteringen, och i början av tredje hade fjolårsmästarna vänt på matchen.

”Inte kommit igång”

Med fem minuter kvar stod sedan Mikhail Grigorenko – som just nu rankas högst av alla talanger inför sommarens NHL-draft – och Nikita Kucherov för matchens delikatess, när de via läckert samspel fastställde slutresultatet till 3–1.

– Jag tycker inte att vi spelade bra, men det var ändå bättre än mot Schweiz. Turneringen har precis börjat och vi har inte kommit igång än, säger Grigorenko till Calgary Sun.

Natten till fredag är det Sveriges tur att möta Slovakien, och på nyårsaftonen väntar gruppfinal mot just Ryssland.

Kanada har fått en kalasstart på hemma-VM.

Först krossades Finland med 8–1 och i natt var det Tjeckiens tur att åka på storstryk i Edmonton.

Värdnationen vann med 5–0 efter bland annat två mål av ”nya” Winnipeg Jets första draftval någonsin, Mark Scheifele.

Målvakten Scott Wedgwood räddade 26 skott och höll nollan.