Publicerad 2014-02-28

Talangen har vaknat till liv – slog till med konststycke

Första målet för säsongen i HV-tröjan.
På volley, dessutom.

– Det var riktigt snyggt faktiskt, säger Filip Sandberg till C More efter 4-1-segern mot Leksand.

HV71

Det svängde ordentligt när HV71, med två raka förluster i bagaget, tog emot Leksand. Första perioden slutade mållös i en match där både tempot stundtals var lågt.

Jönköpingslaget satte upp farten i andra perioden och ledningsmålet stod HV-kanadensaren Riley Holzapel för då sköt mellan benen på Joel Gistedt från snäv vinkel. Leksand kvitterade nästan omgående – genom rekordmannen Patrik Hersley.

Backen dundrade upp sitt 23:e mål för säsongen i krysset bakom Gustaf Wesslau i spel fem mot fyra.

"Släppte där"

I sista perioden tog HV71 tag i taktpinnen rejält och kunde stänga matchen när Filip Sandberg stod för matchens prestation. Talangen drog till på tennis i slottet och satte 3-1, åtta minuter in i tredje perioden.

– Det var riktigt snyggt faktiskt, berättade Sandberg för C More.

Domarna valde att ringa på målet – med den kortväxte forwarden var aldrig orolig.

– Nej, jag har ju så kort klubba, säger Sandberg.

Det var talangens första mål för säsongen – och andra i SHL.

– De är lätträknade. Nu kom målet här och det känns som det släppte där. Det blir ju så automatisk.

"Vill alltid göra poäng"

AIK-fostrade 19-åringen, som varit utlånad till Västerås under säsongen, har haft det poängmässigt tungt i HV71 i SHL.

– Man vill alltid göra poäng, men jobbar du hårt kommer det, säger han.

Toni Rajala, HV71, imponerade också matchen igenom och stod för ett mål och en assist.

För Leksand gäller det att studsa tillbaka redan på lördag. Laget flyger då från Jönköping upp till Skellefteå för match igen klockan 16.

– Vi kan inte vara speciellt trötta efter den här insatsen, konstaterade LIF-tränaren Andreas Appelgren.