Publicerad 2018-02-13

Efter en svängig tillställning lyckades Södertälje SK knipa tre poäng hemma mot Troja-Ljungby under tisdagskvällen.

Segersiffrorna skrevs till slut 4–3.

I och med vinsten befäster SSK sin plats i Slutspelsserien.

Det var en kamp som i mångt och mycket handlade om att hålla sig ovanför respektive streck i hockeyallsvenskan. För Södertäljes del hägrade en topp 8-plats, vilket i slutändan resulterar i fortsatt spel i Slutspelsserien. För Troja-Ljungby handlade det om att undvika negativt kval.

I Scaniarinken var det hemmalaget som som ville mest inledningsvis. I första periodens slutskede lyckades SSK höja tempot och trycka in 1–0 efter 18.50. Norrmannen Thomas Valkvae-Olsen var sist på pucken.

Nya målvakten Henrik Lundberg – inlånad från Karlskrona – räddade 14 skott och såg till att SSK hade ledningen in i periodpausen.

Studspucken letade sig in i mål

Efter 5.06 i andra perioden kom kvitteringen. David Rundqvist bröt sig loss från ett virrigt SSK-försvar och drog in 1–1. Troja-Ljungby växlade upp efter målet, men anfallsförsöken ville sig inte riktigt.

I stället mäktade Södertälje med att göra ytterligare ett sent mål – Victor Andersson bröt in från vänster och skickade en studspuck mot mål. Klockan stod på 19.24 när pucken letade sig över mållinjen.

Södertälje drog längsta strået

Troja-Ljungby öppnade tredje perioden otroligt starkt. Redan efter 36 sekunder klippte Sebastian Benker till med 2–2. 25-åringen ryckte sig fri på bortre och kunde enkelt trycka upp pucken i nättaket.

Men efter kvitteringen gick Troja-Ljungby ordentligt på pumpen. SSK kunde genom Thom Flodkvist och sedan Marcus Bohman göra både 3–2 och 4–2. Det sista målet kom i power play.

Trots en reducering av målkungen Tor Immo – som gjorde sitt 21:a mål för säsongen – kom inte Troja-Ljungby riktigt tillbaka. Södertälje höll undan och vann med 4–3.

Södertälje möter serieledarna Timrå borta i nästa omgång. Troja-Ljungby har Modo hemma på Ljungby Arena.