Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-15

Skadskjutet Löven utan chans i Ejendals Arena

Stopp Joni Puurula i Leksands-kassen motar ett Björklöven-skott.

Leksand drar ifrån Björklöven i toppen av tabellen.

Dalalaget stod som segrare med 5-2 hemma i Ejendals Arena mot ett skadedrabbat bortalag.

Leksand tog en viktig trepoängare i toppmatchen mot Björklöven.

Matchen punkterades redan efter 6.55 i mittperioden när Tomi Pettinen slog in 4-0 i power play.

Annars var det tabellfyran Björklöven som inledde aggressivt och var det piggare laget.

Björn Lavander var nära att ge bortalaget ledningen med ett klockrent stolpskott redan efter två minuter.

”Trevande”

– Vi börjar lite trevande och är inte riktigt med i matchen, säger Leksandsforwarden Gabriel Karlsson till TV 4 plus.

När Leksand fick chans att spela power play presenterade fick de utdelning direkt.

Högerskytten Pasi Saarela svarade för en riktig rökare som målvakten Thomas Sehlstedt var totalt chanslös på.

Leksand vaknade till efter målet även om det var Björklöven som vann skotten med 4-10 i den första perioden.

Högklassiga mål

Dalalaget slog till direkt i den andra perioden.

Gabriel Karlsson vände snyggt bort en motståndarback bakom målet. Han tittade upp och slog fram pucken till Johan Eneqvist i slottet som sköt direkt. Pucken letade sig in i krysset.

– Gabbe får ta på sig det där. Jag stod bara där och petade in den. Det var inte så svårt, säger målskytten Johan Eneqvist till TV plus.

Hemmalaget fortsatte bjuda på rena rama daladansen.

Knappt tre minuter senare gjorde dalkarlarna 3-0 – och det var återigen en delikatess. Mike Siklenka avslutade ett riktigt mönsteranfall där pucken gick som på snöre med bara ett tillslag.

5-1 tryckte Gabriel Karlsson upp i krysset.

Leksand hade marginalerna på sin sida och vann till slut med 5-2.

Inför matchen skiljde två poäng lagen åt – nuär avståndet i stället hela fem poäng.