Rögle höll undan mot Växjö

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-27

Vann trots skadan på Viktor Lindgren

Rögle – Växjö 3-2

I slutet av den första perioden fastnade Rögleforwarden Viktor Lindgren med skridskon i isen och brakade in i sargen. Han fick föras till sjukhus med en hjärnskakning, men rapporteras efter omständigheterna må bra.

På isen lyckades Rögle fokusera på spelet och i den andra perioden skickade Patrik Bergström in 1-0 och i den andra perioden ökade Ted Brithén på till 2-0 med sitt första mål i HockeyAllsvenskan.

Växjö kvitterade i power play via Josh Soares, men när Henrik Björklund kunde några minuter senare fixa 3-1, vilket blev matchvinnande.

Gästerna kom inte närmare än ännu en reducering i power play då David Lundbohm gjorde 2-3 i spel fem mot tre. Växjö avlossade totalt 24 skott i den sista perioden, men Jonas Fransson stod pall.

Rögle plockade därmed tredje raka hemmasegern.

Bofors – Almtuna 5-2

Ifjol var Johan Larsson, 24, Bofors poängbäste back och den offensiva leveransen har fortsatt i år.

Larsson pangade in 2-1-målet i power play i den andra perioden i hemmamatchen mot Almtuna, och hans femte fullträff för säsongen innebär också att han är backbäst i hela serien.

Ifjol gjorde Larsson sex mål på 52 matcher, nu har det blivit fem mål på 14 matcher.

Larssons fullträff blev katalysatorn för Bofors offensiv. Några minuter senare skickade Johan Nilsson in 3-1 och bara 44 sekunder efter det kom också 4-1 signerat Kristoffer Näslund.

22 sekunder in på den tredje perioden reducerade Almtunas Jimmie Kraft, men närmare än så kom inte Uppsalalaget.

Istället fastställde 1-0-skytten Tobias Thermell slutresultatet till 5-2.

Bofors, där nyvärvade Eetu Qvist ännu inte debuterat, plockade därmed fjärde raka hemmavinsten och gick upp på samma antal poäng som Almtuna i tabellen.

Almtuna förlorade sin tredje raka match.

Sundsvall – Mora 1-2

Mora fick en drömstart på den tuffa bortamatchen mot Sundsvall.

Jens Jakobs prickade in 1-0 redan efter 16 sekunder. Daniel Viksten ökade sedan på till 2-0 innan den första perioden var över.

De två målen skulle räcka till seger.

Mitt i matchen kvitterade Sundsvalls Viktor Huss visserligen till 1-2, men det blev hemmalagets enda fullträff i matchen trots att man vann skotten i den sista perioden med 19-2. Totalt vann hemmalaget skotten med 39-19.

Daniel Hansen i Moramålet gjorde en kanonmatch och räddade 38 puckar och laget bröt också en svag svit på bortaplan som innan vinsten stod på tre raka förluster.