Gustaf Wesslau tvingades kliva av inför andra perioden.

Men petade backstjärnan Mikko Louma avgjorde mot Timrå.

– Jag vill inte prata om det, säger HV-spelaren.

Gustaf Wesslau fick ett skott på knäet och tvingades avbryta uppvärmningen. Men succémålvakten kom till spel mot Timrå.

Wesslau fick dock släppa 1-0 förbi sig efter två minuter när Alexander Larsson nätade.

HV 71 kvitterade drygt minuten senare. Men när bortalaget kom ut igen efter pausvilan saknades Wesslau.

– Han gjorde illa sig på uppvärmningen, sedan kände han av det under första perioden så vi gjorde en förändring, säger tränaren Ulf Dahlén till C More.

Två mål av Nilsson

Mattias Karlsson gav HV ledningen 41 sekunder in i den andra perioden. Men efter 12 minuter satt kvitteringen bakom ersättaren Jonas Gunnarsson. Innan den andra perioden var slut ökade Timrå på till 3-2 genom födelsedagsbarnet Max Friberg.

Men HV skulle vända matchen på nytt. Marcus Nilson satte kvitteringen tidigt i tredje och Mikko Louma ökade sedan på till matchavgörande 4-3. 36-åringen har varit petad de senaste matcherna, men blev nu hjälte.

– Det var tråkiga två första för oss, men vi biter ihop i sista så det var bra att vi tog vinsten, säger Louma som dock inte ville kommentera den senaste tidens petning.

– Jag vill inte prata om det, säger han till C More.

Nilson satte sedan 5-2 i öppen kasse.