Schweiz tappade 4–0-ledning

Uppdaterad 2017-05-09 | Publicerad 2017-05-06

Damien Brunner och Simon Bodenmann firar efter ett av Schweiz mål i matchen mot Slovenien.

Schweiz inledde ishockey-VM med en rivstart och tog ledningen med 4–0 redan i den första perioden i VM-premiären mot Slovenien. Men schweizarna föll ihop och släppte upp slovenerna till 4–4 innan de kunde avgöra i straffläggningen, 5–4.

Slovenien gjorde två mål de sista sex minuterna av ordinarie tid och hade flera chanser att avgöra i förlängningen, men NHL-meriterade målvakten Jonas Hiller gjorde ett par avgörande räddningar och Schweiz får nu med sig två poäng inför fortsättningen i grupp B i Paris.

För Danmark började VM tungt. Danskarna, som spelar i Sveriges grupp och tränas av svenske förbundskapten Janne Karlsson, förlorade mot Lettland i sin premiär med 0–3. Stor matchvinnare blev Miks Indrasis, KHL-spelaren i Dynamo Riga gjorde två mål.