Tre mål av matchvinnaren Ken Andre Olimb

Tingsryd chockade Leksand och tog ledningen med 4-0 i Tegera Arena.

Men Leksand lyckades vända och vinna på övertid – tack vare hattrickskytten Ken Andre Olimb.

Ken Andre Olimb.

Ken Andre Olimb är det stora namnet i Tegera Arena idag.

Succénorrmannen gjorde comeback efter skada senast och räddade en poäng mot Örebro med sin sena 2-2-kvittering.

Hemma mot Leksand klev han fram som ny stor matchhjälte.

Nästjumbon Tingsryd chockade hemmalaget genom att ta en 4-0-ledning. Efter den första perioden bytte Leksand målvakt, Erik Hanses ut och Patrick Galbraith in, men dansken fick se David Fredriksson dundra in 4-0 med sitt andra mål för kvällen.

Det såg becksvart ut för hemmalaget.

Men då steg Ken Andre Olimb fram.

Tre mål av Olimb

Norrmannen vispade in 1-4 och spelade fram Eric Moe till 2-4 i den andra perioden, båda fullträffarna i power play.

Dryga minuten in i sista perioden reducerade David Åslin till 3-4.

Sedan gjorde Eric Moe en läcker dragning på Robin Jacobsson innan han snyggt serverade Ken Andre Olimb som rakade in 4-4 bakom Axel Brage.

Leksand hade chansen att avgöra under ordinarie tid, men fixade extrapoängen på övertid efter ett mäktigt skott av matchens lirare Olimb – 5-4- till Leksand alltså.

Dalalaget har därmed tagit poäng i sex raka matcher och Olimb har blivit poängräddare två gånger om sedan sin comeback.