Drömläge, AIK

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-08

Slog Södertälje borta – nu har Gnaget elitserieplatsen i egna händer

AIK avgjorde i sudden och tog två livsviktiga poäng mot Södertälje.

Nu har de guldläge att knipa sista Elitserie-platsen med en omgång kvar att spela.

– Det är helt underbart, säger matchhjäten Richard Gynge.

Södertälje chocköppnade första perioden och hade 8-1 i skott efter åtta minuter. Trots övertaget tog det nästan 13 minuter innan hemmalaget kunde göra 1-0. Per Hallin styrde in ett skott av Tim Heed. Men förarbetet stod Linus Klasen för.

Jobbade sig in i matchen

Sakta men säker jobbade sig AIK in i matchen och när hälften av andra perioden hade gått hade Solnalaget tagit över initiativet i matchen. De radade upp några farliga lägen och i den fjortonde matchminuten kunde Dick Tärnström kvittera med ett slagskott. Södertäljes målvakt, Riku Helenius, skymdes av både lagkompisar och motspelare.

– Andra perioden var mycket bättre. Vi har högre press och vårdar pucken bättre, sa Roger Melin till Viasat hockey.

Tredje perioden var stundtals avvaktande. Inget av lagen ville riskera att förlora.

Sista perioden slutade mållöst. Sudden death väntade.

”Helt underbart”

Knappt en minut in i sudden avgjorde Richard Gynge matchen för AIK. Det målet kan bli viktigt för AIK som nu har allt i egna händer inför den sista omgången av kvalserien. Vinst mot avsågade Växjö betyder avancemang till elitserien nästa år.

– Det är helt underbart. Jätteskönt. Skottet gick under armen. Det var en felträff, sa Richard Gynge.