Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-03

Vände 0-4 till 5-4 mot Mora

Rögle - Mora 4-5 (straffar)

Rögle svarade för en mäktig vändning hemma i Lindab Arena.

Gästande Mora tog en välmotiverad 4-0-ledning redan i den första perioden mot ett lojt Rögle och hade bud på fler mål.

Men i den andra perioden bjöd Mora in Rögle i matchen via två utvisningar för sex utespelare på banan. Det utrnyttjade Rögle, som är seriens sämsta lag i power play, genom att göra 1-4 och 2-4 genom juniorerna Alexander Lindqvist-Hansen och Rasmus Bengtsson.

I den andra periodens sista minut gjorde sedan Alexander Johansson 3-4.

Vändningen fullbordades i den sista perioden där Andrée Brendheden kunde skotta in 4-4 i spel fem mot tre.

Det tog matchen till övertid och straffar där Rögle fullbordade en heroisk upphämtning genom att fixa extrapoängen efter ett matchvinnande straffmål av Christopher Liljewall.

Rögle ordnade därmed fjärde raka hemmavinsten.

Malmö - Almtuna 2-3 (straffar)

Den dystra trenden för Malmö på hemmaplan fortsätter. Mot Almtuna åkte laget på sitt fjärde raka nederlag i hemmaborgen.

Malmö fick en drömstart sedan Nichlas Hardt vispat in en retur redan efter knappt två minuter.

Men Almtuna kom igen. Med fem sekunder kvar av första perioden kvitterade Linus Stensson och bara minuten in i den andra perioden ökade lagkaptenen Joachim Gellerstedt på till 2-1.

Malmö kvitterade genom Jan Urbas mitt i matchen, men efter det spikade målvakterna Markus Svensson och Fredrik Pettersson-Wentzel igen och matchen fick avgöras på straffar.

Väl där avgjorde Almtunas Jonas Westerling - som tidigare spelat 18 elitseriematcher för just Malmö.

Poängfördelningen upprepades därmed från lagens första möte för säsongen, där Almtuna vann efter sudden.

Almtuna plockade fjärde raka bortasegern.

Bofors - Tingsryd 1-2 (straffar)

Backen Johan Larsson fortsätter att näta för sitt Bofors.

Han sköt 1-0 i den första perioden i hemmamatchen mot Tingsryd med ett distrikt skott i power play. Det var hans sjätte mål för säsongen, och han gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Men det räckte bara till en poäng för hemmastarka Bofors.

I den tredje perioden utjämnade Tingsryd till 1-1 genom backen Robin Jacobsson och sedan kunde ungraren Janos Vas avgöra på straffar.

Tingsryd har därmed en stigande formkurva och har tagit tre vinster på de fyra senaste matcherna. Laget är fortfarande näst sist men har nu distanserat Troja med fem poäng och är bara en poäng efter Sundsvall ovanför kvalstrecket.