Matchfakta 18/11

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-18

Leksand–Bofors 7–3 (2–1, 2–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (9.00) Juha Lind (Elias Granat, Pierre–Edouard Bellemare), 1–1 (11.52) Martin Johansson (Mattias Karlsson, Andreas Sundin) spel fem mot fyra, 2–1 (16.44) Markus Persson (Mikael Karlberg, Tomi Pettinen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (1.03) Björn Östlund (Johan Bülow, André Hult), 3–2 (18.08) Jens Bergenström (Johan Hägglund, Jesper Ollas), 4–2 (19.35) Jonas Elofsson (Jens Bergenström, Gabriel Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–2 (1.21) Jesper Ollas (Johan Hägglund, Juha Lind), 6–2 (3.46) Roman Vopat (Elias Granat) spel fem mot fyra, 7–2 (5.49) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström), 7–3 (8.47) André Hult (Peter Messa, Mathias Porseland).

Skott: 27–25 (10–6, 8–8, 9–11).

Utv, Leksand: 8x2. Bofors: 7x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5201.

Analys: Fyra timmar, tio minuter och 42 sekunder – så länge höll Ed Belfour nollan.

Bofors Martin Johansson styrde in kvitteringspucken i bortamötet med Leksand efter 11.52 bakom ”Örnen” i Leksandskassen.

Rekordsviten är inte bara klubbrekord – utan även allsvenskt rekord.

Leksands ledningsmål svarade fransmannen Pierre-Edouard Bellemare för efter nio minuter.

Hemmalaget gick till paus med en 2–1-ledning. Det var dalmasen Markus Persson, 18, som pricksköt sitt första mål för A-laget i tävlingssammanhang på pass av Mikael Karlberg i spel fem mot fyra.

Redan efter en minut in på mittperioden slog Björn Östlund in en retur från Ed Belfour som så långt hade släppt in tre mål på fem matcher.

Dalkarlarna drog längsta strået. Återigen slog laget till i slutminuterna av perioden.

Först slog Jens Bergenström in en retur efter 18.08.

Och 25 sekunder före pausvilan rakade Jonas Elofsson in 4–2 efter framspelning av just Bergenström.

– Efter att Leksand hållit tätt och blivit fulltaligt tog de över. De två sista målen kändes förstås oerhört jobbiga. Men mycket var positivt. Därför kändes det extra tungt att vi förlorade även den andra perioden med 1–2 och hade två måls underläge inför tredje, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till Karlskoga Tidning.

I tredje perioden ångade Leksand på framåt och gjorde ytterligare tre mål – lika många släppte Ed Belfour bakom sig.

Segern skrevs till 7–3 och Bofors har fortfarande inte lyckats vinna en enda gång mot Leksand trots 21 möten under 2000-talet.

Borås–Malmö 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (17.37) Jimmy Lund (Fredrik Orrsten).

Andra perioden: 1–1 (3.25) Carl Söderberg (Mikael Wahlberg, Fredrik Eriksson).

Tredje perioden: 1–2 (12.05) Carl Söderberg.

Skott: 25–25 (10–7, 7–6, 8–12).

Utv, Borås: 5x2. Malmö: 11x2, 1x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2142.

Analys: Nykomlingen Borås mot fjolårets elitserielag Malmö.

På förhand ska det vara en given tvåa på kupongen.

Men verkligheten är av annan karaktär.

Borås är i fin form och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Senast blev det seger mot Rögle i Ängelholm.

Malmö som så här långt inte alls övertygat och varit så pass överlägset som många trodde inför säsongen, lär höja sig någon nivå för att kunna vara med och fightas om en elitserieplats i vår.

I kvällens match räckte Malmös hyfsade insats till tre poäng.

Hemmalaget Borås fick en fin start på matchen mot ett Malmö som var blekt.

Jimmy Lund tog vara på Fredrik Orrstens perfekta framspelning och slog in ledningsmålet efter 17.37.

– Det var tidigt i matchen och Malmö är ett jättebra lag och vi visste att det inte skulle räcka, säger målskytten Jimmy Lund till Radiosporten.

Men gästerna fick utdelning tidigt i mittperioden. Kvitteringen svarade Carl Söderberg för efter fint samspel med Mikael Wahlberg.

Både Calle Steen och Johan Björk hade öppna lägen att ta ledningen men det stod 1–1 inför tredje perioden.

I stället kom ledningen i slutperioden. Återigen var det Carl Söderberg som svarade för fullträffen.

Målet kom efter 12.05 och blev matchavgörande.

– Som matchen ser ut ska vi vara missnöjda med förlusten. Vi är med hela fighten och de gör ett mål som inte är otagbart, säger Borås målvakt Gustaf Wesslau, som tidigare spelat i Malmö, till Radiosporten.

Nybro–Björklöven 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (15.14) Christopher Thörn (Andreas Lindahl, Daniel Olofsson).

Andra perioden: 1–1 (16.49) Mike Ericson (Jarno Honkonen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (0.30) Andreas Holfelt (Jarno Honkonen), 2–2 (4.24) Patrik Nevalainen, 2–3 (11.54) Johan Forsberg.

Skott: 27–31 (6–9, 14–15, 7–7).

Utv, Nybro: 3x2. Björklöven: 3x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 1403.

Analys: Björklöven kom till Nybro med fyra raka segrar.

Umeålaget ville naturligtvis inte bryta sin fina svit utan fortsätta på vinnarspåret med avancemang i tabellen som följd.

Gästerna var något vassare i den första perioden och gick till paus med en 1–0-ledning.

Daniel Olofsson och Andreas Lindahl stod för förarbetet och Christopher Thörn för målet efter 15.14.

Björklövens målvakt Tobias Lundström och Nybros Henrik Tojkander spelade stabilt.

I mittperioden stoppade duon totalt 28 skott. Endast ett gick in.

Nybros Mike Ericson var den som lyckades överlista Lundström och kvittera efter 16.49.

Det här var en snäll match med endast tolv utvisningsminuter.

Hemmalaget fick en drömöppning i slutperioden där Andreas Holfelt stod som målskytt efter 30 sekunder, precis då han kommit ut från utvisningsbåset.

”Löven” lyckades slå in 2–2 bara fyra minuter senare genom Patrik Nevalainen, och ta ledningen efter 11.54.

Johan Forsberg var målskytten som såg till att Björklöven tog sin femte raka seger och avancerar till en femteplats i tabellen.

– Vi har inte spelat 60 minuter någon gång under säsongen. Det är en nackdel men det blir bättre och bättre så jag hoppas vi kan spela 60 minuter nästa match, säger matchhjälten till Radiosporten.

Men det var på håret att det blev tre poäng för ”Löven”.

I slutminuten hade Nybro press och hade bland annat ett skott i stolpen.

Oskarshamn–Västerås 3–3 (0–0, 3–0, 0–3, 0–0)

Andra perioden: 1–0 (11.53) Nicklas Jadeland (Tom Linder, Alexander Bergström), 2–0 (17.57) Daniel Åhsberg (Ola Svanberg, Eetu Qvist), 3–0 (18.57) Jimmie Svensson (Lukas Eriksson, Andreas Jungbeck).

Tredje perioden: 3–1 (8.19) Marcus Söderkvist (Henrik Nordfeldt, Richard Gynge), 3–2 (9.44) Patrik Berglund (Jonas Leetma, Patrik Juhlin) spel fem mot fyra, 3–3 (12.17) Patrik Berglund (Patrik Nilson).

Skott: 29–32 (9–13, 10–7, 8–9, 2–3).

Utv, Oskarshamn: 7x2. Västerås: 6x2.

Domare: Yosef El–Natour, Stockholm.

Publik: 1735.

Analys: Västerås föll snöpligt senast mot nästjumbon Huddinge.

I kväll var det inte långt ifrån en ny förlust mot Oskarshamn på bortais.

Västerås skapade flest målchanser men målvakten Markus Svensson i hemmamålet spelade stabilt och såg till att det var mållöst efter den första perioden.

I mittperioden var det rena rama målkavalkaden från Oskarshamns sida.

Nicklas Jadeland gjorde 1–0 efter 11.53.

Utökningen svarade Daniel Åhsberg för efter 17.57 – och bara en minut senare stod det 3–0 på resultattavlan efter en fullträff av Jimmie Svensson.

I den tredje perioden ryckte VIK upp sitt spel.

Marcus Söderkvist reducerade efter 8.19.

Dryga minuten senare slog Patrik Berglund till i spel fem mot fyra. Och tre minuter därpå, när matchklockan visade 12.17, slog forwarden till igen och kvitterade.

Matchen gick till förlängning som slutade mållöst.

En poäng vardera får anses som rättvist.