BERN. Det blev förlust i sudden den här gången.

Men det kändes som en seger.

Sverige pressade Ryssland ändå i på mållinjen i svenskarnas bästa VM-match hittills

Det var bara en seger som fattades.

Svenskarna var mer värda att vinna den här matchen, än de var när de vände och vann mot USA med samma siffror på onsdagskvällen.

De hade dessutom bara haft arton timmars vila sedan matchen mot amerikanarna, medan ryssarna var spellediga i går.

Nu tyckte jag synd om de svenska spelarna när ryske backen Dimitri Kalinin lyfte in en retur med knappa minuten kvar att spela.

Sverige visade moral och var totalt sett det bästa laget över 60 minuter.

Nu såg de ut som ett svenskt VM-lag ska göra.

Svenskarna inledde som de avslutade mot USA senast och efter tio minuter ledde svenskarna skottstatistiken med hela 7–1 och matchen med 1–0.

Men sedan vände det.

Ryssarna kom i en våldsam forcering andra halvan av perioden och på lite drygt två minuter gjorde man både 1–1 och 2–1.

Men så fick svenskarna ett nytt psykologiskt mål med 1.45 kvar av perioden, då Anton Strålman smög upp på högerkanten och fick en silkeslen passning från Linus Omark.

Strålman avslutade lika snyggt i Bryzgalovs högra kryss.

Efter varsitt tidigt mål i andra perioden och 3-3 på jumbotronen blev det mer ställningskrig.

I den tredje kom två snabba mål - först Kristian Huselius efter 9.25 - och sedan rysk kvittering bara 22 sekunder senare genom Mozjakin.

Och maktbalansen var oförändrad, även om Sverige var det lag som hade mest puck och hade flera bra chanser att avgöra.

Så åkte Magnus Johansson ut med fyra minuter kvar och ryssarna fick chansen att avgöra.

Johan Andersson klubba gick sönder i Sveriges box play och ryssarna fick ett halvt fem mot tre-läge.

Till råga på allt blev Johan Andersson skadskjuten då han kastade sig för att täcka skott från väldige backen Vitalij Prosjkin.

Pucken studsade ut till ryssen igen som kunde prickskjuta 5-4 bakom Jonas Gustavsson.

Riktigt surt för Bengt-Åke.

Men Bengt-Åke tog time out, plockade ut Gustavsson i målet och Sverige kvitterade till 5-5 för andra matchen i rad, då Kristian Huselius petade in en retur bakom Bryzgalov med bara 1.14 kvar att spela.

Det går inte att skylla på dramatiken i Sveriges två senaste matcher.

Carl Gunnarsson fick VM-debutera och var lika lugn och säker med pucken som då jag såg honom i turneringen i Tjeckien inför VM.

Jonas Gustavsson bra då han kom in, Kristian Huselius vaknade med sina två mål.

Alla svenskar får mer än godkänt.

Lite kris på målvaktssidan blev det då Johan Holmqvist tvingades kliva av med en sträckning knappa åtta minuter in i andra perioden.

Men Jonas Gustavsson ersatte och visade att han är förstemålvakt i den här turneringen.

Stefan Liv fick kliva ner från läktaren och byta om inför tredje perioden, men har fortfarande känning av sin lårskada.

Det gäller att Jonas Gustavsson håller sig frisk.

Men nu har svenskarna två vilodagar inför söndagens match mot Schweiz.