Rögle överkört i seriefinalen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-05

”Vi vann inte en enda närkamp”

Med två trepoängare på sju matcher befinner sig Rögle uppenbarligen i en formsvacka.

Södertälje är återigen i serieledning när det skridskoskickliga och anfallsglada laget vann med 4-0 i Ängelholm.

- Vi vann inte en enda närkamp i andra perioden, säger Rögles tränare Bobo Simensen.

Rögle har bara tagit två trepoängare de senaste sju matcherna och har tappat sin suveräna serieledning.

Att skåningarna befinner sig i en formsvacka är uppenbart.

Och seriefinalen i Ängelholms Isstadion mot Södertälje kunde inte ändra på den negativa trenden.

Södertälje öppnade seriefinalen starkt.

Det var mållöst efter en period med fördel bortalaget som hade flera fina möjligheter att ta ledningen.

SSK visade den hetaste viljan och var starkare över hela banan.

- En jättedålig hockeymatch med dåligt tempo, analyserade Rögles Pär Arlbrandt efter första perioden till TV 4 plus.

Om han inte var nöjd med lagets förstaperiod - var han säkerligen desto mer bekymrad efter mittperioden.

Södertälje totaldominerade den andra perioden och vann skotten med förkrossande 20-5.

"Vi vann inte en enda närkamp"

Efter 7.04 styrde Olegs Sorokins in ledningsmålet bakom Röglemålvakten Andreas Andersson.

Gästerna fortsatte att etablera tryck i offensiv zon.

Inom loppet om 37 sekunder gjorde SSK i slutminuterna ytterligare två mål och gick till pausvila med en rättvis 3-0-ledning.

- Vi tappar skidskoåkningen och vann inte en enda närkamp. Det dröjer tio minter innan vi får ett avslut på mål, säger Rögles tränare Bobo Simensen till TV 4 plus.

Han eftersträvade ett mål för att komma in i matchen.

Men efter knappt tre minuter i slutperioden rakade Calle Steen in 4-0 och punkterade matchen.

- Vi sa innan tredje perioden att vi ska fortsätta köra på framåt. Spelar vi något annat spel gynnar det dom, säger Calle Steen.

Hemmalaget fick inte ens bjuda de 3 500 åskådarna på något mål - trots en viss uppryckning i slutet.

Rögle har en del detaljer att slipa på för att åter bli det ledande laget i serien.

Just nu är Södertälje bäst i allsvenskan.