Nordmark: ”Vi var värda det här”

Almtunas Marcus Jonasen i en attack mot Andreas Andersson, målvakt i Rögle.

Almtuna gjorde det igen.

För bara två veckor sedan besegrades Rögle i Gränbyhallen.

Ikväll stod de för en ny skalp – 2-3 i Ängelholms Ishall – och Rögles första hemmaförlust är ett faktum.

– Rekord är till för att brytas, säger Almtunas tränare Robert Nordmark.

Senast lagen möttes fällde Almtunas tränare Robert Nordmark glädjetårar efter en heroisk insats som gav seger.

I kvällens bortamöte var det inte mycket som talade för en repris. Almtunas kanske viktigaste spelare, målvakten Gusten Törnqvist och backen Marcus Ragnarsson, saknades på grund av skador. Dessutom har laget inte alls övertygat på bortaplan.

Ändå blev det en ny trepoängare i seriens svårspelade ishall.

”Vi var värda det här

– Det är lagarbete. Alla gör sitt jobb. De har väl någon chans i slutet, men vi var värda det här, säger Almtunas tränare Robert Nordmark till Sverigewebben.se.

Matchen inledde annars som väntat då Martin Johansson slog till med periodens enda mål efter 12.45.

I mittperioden skickade Almtuna bara fem skott på mål – men två gick in.

Rickard Rollin-Karlsson kvitterade tidigt. Och bara tre minuter senare gav Johan Berggren bortalaget ledningen i numerärt överläge.

Drömöppning av AIS

Almtuna fick en drömöppning i den tredje perioden.

Efter bara 13 sekunder tryckte Marcus Jonasén in det matchavgörande målet till 2-3.

Rögle hade flera klara chanser som de inte förvaltade. Samtidigt var Gusten Törnqvists ersättare Kjell Bennemark mycket stabil mellan stolparna.

Med en minut kvar tog Rögle time out och plockade ut målvakten Andreas Andersson.

Åtta sekunder från slutet la Bennemark plockhandsken på pucken.