Sjunde raka för Kanada efter ny kross

Publicerad 2015-05-12

Kanada körde över Österrike, vann med 10–1.

Kanada lekte hem Grupp A. Den sjunde segern av sju möjliga kom efter att Österrike mosades med 10-1.

– Det är imponerande hur de kör ända in i kaklet i en sådan här betydelselös match, säger Petter Rönnqvist i TV12:s sändning.

Ishockey-VM

Inför den sista gruppspelsmatchen mot Österrike var Kanada redan klar gruppsegrare. Men några problem med motivationen fanns inte. Kanadensarna körde över Österrike med hela 10-1 när de tog sin sjunde raka seger i gruppspelet, efter att ha gått in i den första periodpausen med en 4-0 ledning.

– Det kan vara tufft att hålla uppe tempot efter en sådan första period men vi spelade bra hela matchen igenom, säger Coloradobacken Tyson Barrie till TV12 efter matchen.

Dagens 10-1 seger var den andra matchen i årets mästerskap där Kanada gjort tio mål i en match, den första kom i 10-0 segern mot Tyskland. Därmed har Kanada nu svarat för 49 mål framåt i gruppspelet.

Nu väntar Vitryssland i kvartsfinalen.

Säkrade slutspelsplatsen

Samtidigt spelade Vitryssland sin sista gruppspelsmatch när de slog Norge med 3-2. Vid förlust skulle Slovakien ha chansen att knipa fjärdeplatsen om de slår USA i eftermiddag men vitryssarna gjorde sitt jobb och säkrade fjärdeplatsen i Grupp B.

Efter drygt 32 minuter satte Andrei Kostityn 3-0 till Vitryssland men Norge skapade dramatik i matchen när Brynäs Mattias Nörstebö satte slutresultatet 3-2 fem minuter in i den tredje perioden.