Jumbon snodde poäng

Publicerad 2017-01-07

Det skiljde 20 poäng mellan Pantern och jumbon Västerås inför matchen.

Men det sistnämnda stod för en kämpainsats – och snuvade hemmalaget på ett poäng.

Att Västerås skakade Pantern var i sig en bedrift.

Att ta det ända till straffar var ännu starkare.

Det var en jämn tillställning där Pantern inte alls fick till spelet – och det tog Västerås tillvara på.

Efter en stark kämpainsats av Västerås gick matchen till förlängning efter att den ordinarie matchtiden slutade 1–1.

Väl där startade Pantern starkt och såg ut att ta över, men Västerås vägrade ge upp och höll tätt. Efter fem minuter utan mål blev det straffläggning.

Pantern satte alla sina straffar medan Västerås missade sitt andra och lyckades inte få med sig två poäng.

För Panterns del är man nu ett av tre lag som ligger på 54:a poäng.

Talangen avgjorde

Det tog lång tid innan det första målet kom i lördagens match mellan AIK och Timrå.

Först sju minuter in i den andra perioden bröt Timrå nolläget genom Mattias Nilsson. Och efter det dröjde det ytterligare en period innan det andra målet kom.

Det var ett viktigt sådant för AIK som precis innan målet hade haft ett powerplay som knappast imponerade. Men Daniel Olsson-Trkulja satte åtta minuter in i den tredje perioden en kvittering som såg ut att betyda mycket för AIK.

Efter det var det två lag som båda gick för vinst.

Matchen gick till sudden där Timrås 17–årige Timothy Liljegren satte in det avgörande målet.