Rosengård starkast i supercupfinalen

Publicerad 2016-03-16

Emma Berglund avgjorde på nick

Rosengårds Emma Berglund jublar efter segern i Supercupen.

MALMÖ. FC Rosengård vann sista supercupen med en knapp 2–1­-seger över Linköping inför 321 åskådare.

En jämn match mellan två bra lag som under stora delar av matchtiden tog ut varandra.

Rosengård tog ledningen i den 16:e minuten när Lieke Martans lobbade över Linköpings målvakt Cajsa Andersson. Även om Rosengård just då hade tagit sig in i matchen som i första halvlek dominerades av Linköping fick Martans läget tack vare en misslyckad rensning från Linköpings försvar.

I 70:e minuten kvitterade Linköping välförtjänt sedan Rosengård tappat boll i uppbyggnadsfasen. Fridolina Rolfe fick en meter till godo i straffområdet och placerade in

1–1 bakom Rosengårds debuterande målvakt Erin McLeod.

En kortvarig glädje för Linköping. Bara en och en halv minut senare ökade Rosengård till 2–1 när Emma Berglund gick upp högst på en hörna och nickade bollen i mål via ribbans undersida.

Marta var snudd på anonym

Utöver det hade åda lagen flera målchanser som kunde resulterat. McLeod tippade en hörna i insidan av stolpen i första halvlek. Linköpings toppar Fridolina Rolfe, Pernille Härder och Stina Blackstenius utmanade i djupled och var nära att komma igenom flera gånger.

Men sett över 90 minuter var Rosengård ändå de lite mer stabila laget. Försvarsspelet med hela laget fungerade även om man nog får skärpa det något snäpp till inför nästa veckas Champions Leaguematch mot Frankfurt.

Offensivt hade hemmalaget svårt att få sina toppar i bra lägen. Marta var snudd på helt anonym utan bollkontakt i en timme. Gaelle Enganamouit hade också svårt att få boll under första halvlek men jobbade in sig i matchen mer och mer.