Bänkade stjärnorna – ändå historisk

Publicerad 2016-02-10

Wilfrid Kaptoums 1-1-kvittering på Valencia i spanska cupen var på ytan ett meningslöst mål.

Men för Luis Enrique betyder det att han nu är den Barcelonatränare som haft den längsta förlustfria sviten i tävlingsmatcher, 29 stycken.

Någon sportslig spänning fanns det inte när Valencia och Barcelona vandrade ut på Mestalla i dag för returmöte i den spanska cupen. Efter 7-0 i första matchen till Barcelona var matchen bara en formsak.

Om det inte vore för Luis Enriques möjlighet att bli historisk som Barcelonatränare. Minst oavgjort mot Valencia så skulle han vara upp i 29 raka matcher utan förlust i tävlingsmatcher.

Men efter att Enrique ställt upp med en reservelva utan varken Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez såg det länge ut som han skulle få nöja sig med att dela rekordet med Pep Guardiola och hans lag från 2010/11.

Mål direkt när han kom in

Valencia tog nämligen ledningen med 1-0 efter att Alvaro Negredo blivit helt friställd i den 39:e matchminuten. Hans avslut räddades av Marc-André ter Stegen men returen studsade till Negredo som kunde avsluta i öppet mål.

Men med bara sex minuter kvar att spela räddade den kameruanske 19-åringen Wilfrid Kaptoum sin tränare. Bara två minuter efter att han kommit in på planen satte han dit 1-1 och förlängde sviten till 29 raka förlustfria tävlingsmatcher.

Totalt har de 29 matcherna innehållit 23 segrar, sex oavgjorda och en målskillnad på 87-15.

Barcelona är klara för final, där väntar troligen Sevilla som leder med 4-0 mot John Guidettis Celta Vigo inför morgondagens retur.