Upptäckt av kanslist – nu målskytt mot AIK

Publicerad 2011-05-07

Majeed Waris gjorde sitt första allsvenska mål

Han upptäcktes av klubbens kanslist – nu har han också presenterat sig.

19-årige Majeed Waris hoppade in och satte 3-0 mot AIK när Häcken slog det obesegrade stockholmslaget med 3-1.

AIK kom till Göteborg obesegrade efter fem matcher. Men mot Häcken tog det tvärstopp. Hemmalaget vann med 3-1 efter att ha gjort fyra vackra mål – varav ett i egen kasse.

”Jag fick bra träff”

René Makondele inledde målskyttet med att skruva in en frispark i den första halvleken.

– Jag fick bra träff och fick den där jag ville att den skulle gå, säger Makondele i Canal Plus.

Men det var alltså inte slut där. Försvararen Emil Wahlström nickskarvade in 2-0 i det bortre krysset på en hörna och sedan var det dags för inhopparen Majeed Waris. Han fick chansen efter drygt 70 minuter och satte omkring tio minuter senare 3-0 för hemmalaget.

Upptäckt av kanslisten

19-åringen rann igenom AIK-försvaret och sköt ett lurigt skott i Ivan Turinas högra hörna. Waris första allsvenska mål någonsin efter övergången till Häcken 2010.

Enligt Canal Plus var det klubbens kanslist som upptäckte talangen när hans son mötte Waris i Gothia Cup. Klubben agerade sedan efter att ha fått se mer av spelaren och nu kan anfallaren vara på god väg att spela sig in i det allsvenska laget.

Även skyttekungen Mathias Ranégie hittade sedan målet – tyvärr för Häcken i egen bur – när matchen slutade 3-1.