Djurgården fortsatt obesegrat på försäsongen

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-02-19

Hellqvists skott i krysset behållningen

Ett snyggt mål av Philip Hellqvist var den stora behållningen när Djurgården spelade 2-2 mot Brommapojkarna i dagens träningsmatch.

– Den satt fint i vänstra krysset, säger målskytten.

Djurgården fortsätter vara obesegrade under försäsongen. Men i dagens match var det Brommapojkarna som tog kommandot tidigt med en tuff press på en stressad Djurgårdsbacklinje. Och pressen lönade sig. Kebba Ceesay slog bort en boll rakt in i gapet på Pablo Pinones Arce som sköt rakt på Pa Dembo Touray. Returen gick rakt ut och Danil Benyahia som slog in ledningsmålet i öppet mål.

– Vi har en dålig ovana att starta matchen utan mod och med stillastående spelare, säger tränaren Carlos Banda.

Djurgården tog över

Han hade anledning och vara nöjdare med hur matchen fortsatte.

Djurgården spelade upp sig och fick utdelning redan innan paus. Christer Youssef slog en frispark via Bp-backen Nicklas Carlsson in i mål bakom Kristoffer Nordfeldt.

I andra halvlek var det bara Djurgården för hela slanten. Med pigga inhopp av Calle Björk, Petter Gustafsson och framförallt Philip Hellqvist tog man över spelet.

"Satt fint i vänstra krysset"

Därför var det också välförtjänt när Philip Hellqvist fick sätta ledningsmålet. Ett mål som var matchens stora behållning.

– Jag fick bollen av Petter (Gustafsson) och fick mycket yta så det var bara att avancera och skjuta. Den satt fint i vänstra krysset, säger Philip Hellqvist.

Efter matchen var det en positiv Philip Hellqvist som såg fram emot allsvenskan.

– Jag känner mig bra, jag har någonting bra på gång.

– Jag vill vara i startelvan och spela varje match, det är målet, säger han.

I dag fick han dock inte bli segerskytt. En snabb kontring iscensatt av Saihou Jagne slutade med ett lätt mål i öppen bur av Nabil Bahoui.

– De gör en del byten och orkar sätta en bättre press på oss. Men har vi tre poäng att försvara så måste vi kunna spela av matchen på ett bättre sätt, säger Carlos Banda.