IFK Göteborg räddade poäng i sista sekunden

Av: Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM-GÖTEBORG. IFK Göteborgs Sargon Abraham har fått en del kritik under inledningen av allsvenskan.

Mot Mjällby var det han som räddade poäng i sista sekund och efter målet försvarades han av Poya Asbaghi.

– Utan honom att vi nog inte fått med oss två mål idag, säger IFK-tränaren.

Mattias Bjärsmyr var tillbaka i IFK Göteborg efter tre år utomlands och fick en tung start när Mjällby, med ett tidigt inlägg och nick av Jacob Bergström, tog ledningen med 1–0 i den tredje minuten.

Tidigt i andra fick Bjärsmyr chans att reparera misstaget. Tobias Sana drog en frispark i ribban och på returen kastade sig nyförvärvet fram och nickade in kvitteringen.

Men glädjen blev kortvarig. I den 59:e minuten stod Davis Löfquist till med ett drömmål när han smällde in 2–1. Det såg också ut att bli segermålet. Men med matchens sista bollträff kvitterade IFK Göteborg.

Sargon Abraham fick bollen i straffområdet och lyckades nicka in 2–2.

”Betyder mycket”

Det var en lättad IFK-spelare som kom upp på läktaren för att i ge sin syn på kvitteringen till de få journalister som var på plats.

– Det är klart att det är skönt, det betyder mycket, säger han.

Målet då?

– Jag ser att Sana får bollen och slår in den och ärligt talat går jag bara på ren vilja och kastar mig fram. Jag kände att jag träffade med axeln...

IFK:s offensiva kantspelare har spelat alla tre inledande matcher. Han har dock fått utstå en del kritik på sociala medier. Detta inte minst efter den dåliga passningen som i premiären bäddade för Elfsborgs segermål. Något han själv förstås inte var nöjd med.

– Man vill alltid mer. Den första matchen med ett felpass som blir till ett baklängesmål, det är klart att man aldrig är nöjd med sådant. Man kan inte vika ner sig för en sådan prestation, säger han.

”Inget jag lägger fokus på”

Kritiken är inget som han själv noterat.

– Det är inget jag lägger fokus på. Man vet att efter en sådan match som den första att det blir kritik, det ingår i jobbet. Jag försöker alltid göra mitt bästa mot lagkamrater och tränaren som tar ut mig

Tar du åt dig av kritiken?

– Jag läser inte sånt. Jag är min största kritiker själv.

Tränaren Poya Asbaghi är först ut att försvara sin spelare.

– Jag tycker att han gör en bra match överlag i dag. Det är han som skapar frisparkarna och sen får han in kvitteringen genom att komma dit med hela kroppen. Han jobbar extremt hårt i 90 minuter. Han ser ganska outtröttlig ut, hans fysik är på en helt annan nivå än vad de var när han kom till oss, säger han.

Och om någon undrar varför Sargon Abraham får så mycket speltid har Poya ett svar:

– Därför, säger han och nickar ut mot planen på Gamla Ullevi där Sargon Abraham just räddat poäng.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE