Linköping med i toppstriden – besegrade Örebro

Publicerad 2023-09-17

Linköping är i allra högsta grad med toppstriden i damallsvenskan.

Laget hemmaslog Örebro med 3–0, och är nu bara en poäng bakom serieledande Hammarby.

Efter nederlaget mot Arsenal i Champions League-kvalet var det återigen fullt fokus på den damallsvenska toppen för Linköping.

Då ställdes laget emot bottenlaget Kif Örebro och fick en, något oväntad, tuff inledning på eftermiddagen.

Mållöst länge

Lagen slåss i olika delar av tabellen, men trots det stod Örebro upp bra. Hemmalaget hade ett stort spelövertag men lyckades inte få in bollen. Allra närmast kom Stina Lennartsson med ett skott som träffade målramen.

Det skulle dröja hela vägen till den 68:e minuten innan Linköping till slut skulle få hål på Örebro.

Mittbacken Hannah Davison fick bollen på handen och domaren, som stod nära situationen, pekade direkt på straffpunkten.

Drömstraff

Och därifrån gjorde inte Yuka Momiki ingen besviken.

Japanskan dundrade upp straffen i krysset, och därefter hade Örebro inget svar.

– Det känns otroligt skönt. I den första halvleken var vi lite stressade och kunde inte riktigt skapa de chanserna vi ville, men vi hade tålamod, höll i bollen och väntade på rätt tillfälle att göra mål i, säger Yuka Momiki till Viaplay.

Linköping skulle även utöka sent gånger två genom Cathinka Tandberg och Cornelia Kapocs och vann matchen med 3–0. Därmed är laget i allra högsta grad med i toppstriden efter att Häcken förlorat mot Djurgården. Östgötalaget har nu bara en poäng upp till Häcken och Hammarby i delad serieledning med sex omgångar kvar.