Fotboll

Rolfö: ”Det häftigaste av allt”

Av: 

Fanny Juhlin

FOTBOLL

FC Barcelona är klart för final i spanska Supercupen efter att ha slagit ut Real Madrid i semifinalen.

Om drygt två månader ska lagen mötas igen men då inför ett slutsålt Camp Nou.

– Att vi har kommit så långt att klubblagsfotboll säljer slut arenor känns superhäftigt, säger Barcelonas Fridolina Rolfö.

Under onsdagen tog sig Fridolina Rolfös FC Barcelona vidare till final i spanska Supercupen. Detta efter att ha besegrat Real Madrid med 1–0 på bortaplan.

– De hade lite chanser att kvittera, men vi hade betydligt fler chanser än vad de hade. Vi skulle ha punkterat matchen tidigare. Vi fick inte riktigt in bollen och det blev nog lite mer nervöst än vad det borde ha varit, säger Fridolina Rolfö när Sportbladet får en pratstund med stjärnan.

Matchens enda mål gjordes av Barcelonas Alexia Putellas, som tidigare i veckan utsågs till världens bästa spelare på damsidan.

Men när världens bästa elva presenterades fanns inte Putellas med, något som skapade reaktioner.

Bland annat gick Hedvig Lindahl ut på Twitter och frågade sig hur världens bästa spelare inte kunde vara uttagen till världens bästa startelva.

– Det finns absolut personer som förtjänar att vara med där, men i helhet så har vi tagit ut en elva som kanske inte är den som är bäst i världen för tillfället. Det är kritik till oss själva för det är vi spelare som har röstat fram världselvan.

Rolfö menar att det är bristen på tillgänglighet som gjorde att det blev som det blev.

– Vi måste göra fotbollen mer synlig så vi har möjlighet att se på matcher. Just nu har man inte tillgång till alla matcher och hur ska vi då kunna se vilka spelare som är bäst i världen? Det måste förbättras och bli mer synligt.

Slutsålt på Camp Nou

Om drygt två månader kommer Barcelona att ställas mot Real Madrid igen. Då i Champions League.

Det har varit ett stort intresse inför klassikermötet som redan nu är slutsålt - cirka 85 000 biljetter uppges ha gått åt.

– Jag har upplevt hur det är att spela inför så många människor tidigare men att få göra det i klubbmiljö har jag aldrig gjort. Det är det häftigaste av allt tycker jag, att vi har kommit så här långt att klubblagsfotboll säljer slut arenor. Det känns superhäftigt och jag ser väldigt mycket fram emot den matchen, säger Fridolina Rolfö.

– Det är El Clásico och det är en sådan traditionsenlig match som alla tycker om att följa. Det finns nog många anledningar till att se den matchen.

Barcelonas framgångar under de senaste åren har lett till ett stort intresse för klubben i staden.

– Det har gått väldigt bra för klubben. Vi har vunnit Champions League och tagit oss väldigt långt. Men sedan tror jag också det är för att vi spelar väldigt underhållande fotboll. Många har sagt att det är roligt att kolla på oss, att det är underhållande, avslutar Rolfö.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Semifinal är minimum för Barcelona

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

FC Barcelona

Fridolina Rolfö

Camp Nou