Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-09

Topplaget tappade 1–0 till 1–3 hemma mot Gefle

Buropen ekade över Borås Arena.

Anledning: Hemmalaget Elfsborg tappade 1–0 till 1–3 mot Gefle.

– Vi tappade bollen i uppspelsfasen och Gefle straffade oss duktigt, säger Teddy Lucic efter Elfsborgs första hemmaförlust i år.

IF Elfsborg

Elfsborg dominerade första halvlek hemma på Borås Arena och 1–0-ledningen efter Stefan Ishizakis straffmål var i underkant.

– Vi är halvineffektiva. Vi skapar kanske 15 lägen i första halvlek och gör bara ett mål, det är för dåligt, säger Lucic till ppv.

Efter pausen straffade sig att Elfsborg inte punkterat matchen.

Gefles stjärna Yannick Bapupa, som hittills inte hade nätat en enda gång i år, vaknade ur dvalan och slog till – två gånger om.

Publiken vandrade hem

I 49:e minuten väggspelade han vackert med Alexander Gerndt och satte kvitteringen. Sedan – 16 minuter senare – fick han en ny fin passning av Gerndt och direktsköt in 2–1 bakom en maktlös Ante Covic.

Guldaspirerande Elfsborg jagade sedan frenetiskt efter kvittering, men mittenlaget Gefle kunde i stället utöka. Efter ett vackert anfall chippade Daniel Westlin in bollen till miniliraren Jonas Lantto som nickade in 3–1 i den 81:a minuten.

Då buade hemmapubliken ut sitt lag och började vandra hem i ösregnet.

Bara sex minuter senare reducerade Ishizaki för Elfsborg och i slutskedet fick Denni Avdic ett ypperligt kvitteringsläge. Men Gefles målvakt Mattias Hugosson sträckte ut och räddade tre poäng åt sitt lag.