Publicerad 2018-08-27

Felfri i serie A-debuten förra helgen.

Men hemmadebuten på Stadio Olimpico blev en mardröm för Robin Olsen.

Svensken släppte in tre mål – på 19 minuter.

Efter serie A-debuten borta mot Torino (seger 1-0) förra helgen fick Robin Olsen beröm.

– Han har gett en trygghet till hela backlinjen. Jag är nöjd med honom, sa tränaren Eusebio Di Francesco.

På måndagen gjorde han sin första start hemma på Stadio Olimpico.

Då gick det desto sämre.

Tre insläppta

Roma fick visserligen en drömstart på matchen – Javier Pastore satte 1–0 efter bara en minut – men i den 19:e minuten fick Olsen kapitulera för första gången i ligaspelet då Timothy Castagne skickade in en stolpretur där svensken var helt chanslös.

Tre minuter senare small det igen. Emiliano Rigoni frispelades efter slarvigt försvarsspel av Roma – och Olsen överlistades igen.

Och eländet skulle fortsätta...

I den 38:e minuten ökade samme Rigoni på till 3–1. Det skottet kom från relativt snäv vinkel och såg allt annat än otagbart ut.

”Noll självförtroende”

Efteråt målet zoomade tv-kamerorna in klubbikonen Francesco Totti på läktaren – och han såg bedrövad ut.

Samtidigt fick Olsen kritik.

”Mina första intryck av Robin Olsen är att han utstrålar noll självförtroende. Han ser nervös ut och vågar inte komma ut från sin mållinje. Så enkelt att spela in bollen på ytan framför honom”, skrev italienske experten Carlo Garganese på Twitter.

Det ska dock sägas att Romas försvarsspel var uselt i den första halvleken. De släppte till 16 (!) skott, vilket är det mesta ett lag släppt till på en och samma halvlek sedan Opta började föra statistik säsongen 04/05.

Vände till 3–3

Roma kom dock tillbaka.

I den 60:e minuten reducerade Alessandro Florenzi till 3–2 – och i den 82:a kvitterade Konstantinos Manolas till 3–3.