Matchhjälte - med fem minuter på plan

Publicerad 2015-10-10

"Vi går för seger mot Piteå"

Hammarby såg ut att vara på väg ur allsvenskan.

Då visade Clara Markstedt att hennes fem minuter på planen var länge nog för att hålla drömmen om damallsvenskan 2016 vid liv.

Avslutningen blir en superrysare.

Hammarby hade inför dagens bottenmöte med Mallbacken kniven mot strupen.

Vid förlust skulle degraderingen vara klar, vid oavgjort skulle vägen vara otroligt snårig medan en vinst skulle innebär att lagen ligger på samma poäng inför den avslutande omgången.

Därför var Olga Ekbloms 1-0 redan i den fjärde minuten välkommen för Stockholmslaget, som skulle hamna i underläge.

Mallbacken gjorde både 1-1 och 2-1 innan Ekblom slog till med sitt andra mål för matchen i den 58:e minuten.

Byttes ut skadad efter målet

Det var inte bara Olga Ekblom som skulle abonnera på titeln som matchhjälte.

Inhopparen Clara Markstedt såg till att göra hennes fem minuter på planen minnesvärda.

Den förre U-23-landslagsspelaren byttes in i den 69:e minuten. Bara två minuter senare kom det som skulle visa sig vara segermålet.

Men 25-åringen blev bara kvar på planen i ett par minuter till.

I den 74:e minuten byttes hon nämligen ut efter att ha skallat i hop med en Mallbackenspelare.

Inför den sista omgången ligger Mallbacken kvar på rätt sida nedflyttningsstrecket, med ett måls bättre målskillnad.

Mallbacken möter Umeå borta medan hemmastarka Hammarby tar emot topplaget Piteå hemma.

– Vi står upp bra mot de bästa lagen och är starka på Zinken. Vi går för seger mot Piteå, säger tränaren Pär Lagerström till TV4 Sport.

Samtidigt stod det klart att Djurgården spelar i allsvenskan 2016 efter att ha säkrat andraplatsen i Elitettan.