”Det är fotbollsgodis”

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-04-06

Nykomlingen behåller ledningen efter drömfrisparken

Två matcher, full poäng och två klassavslut i 2-1-segern mot Gais.

Åtvidaberg har fått en drömstart på allsvenskan tack vare Jesper Arvidssons frisparksavgörande på fredagen.

– Jävligt skönt att se den gå in, säger matchhjälten till Sportbladet.

Åtvidaberg behåller ledningen i allsvenskan efter 4-3-segern mot Örebro i premiären och nu 2-1 i nykomlingens andra match för säsongen, hemma mot Gais.

”Är bättre som lag i år”

– Vi är bättre som lag i år än senast vi var i allsvenskan. Då hade det väl blivit sommar innan vi tagit sex poäng (skratt). Vi har en helt annan trygghet nu, säger hjälten Jesper Arvidsson.

Men det är inte bara poängskörden som imponerar. Segern mot Gais säkrades tack vare två riktiga klassmål.

Daniel Hallingström nickade in det första, via ribban i det högra krysset. Men det skulle ändå inte bli matchens behållning. Den slog Jesper Arvidsson till med när han säkrade 2-1-segern i den 88:e minuten.

”Ribba in gånger två”

27-åringen fick frisparksläget precis utanför straffområdet och knorrade in segermålet i samma kryss där Hallingström nickat in det första.

– Det är inget fel på den vänstern heller. Man brukar prata om fotbollsgodis och nu har de satt den ribba in gånger två i det högra krysset, säger experten Tony Gustavsson i Canal Plus.

En skön avslutning för Arvidsson som var inblandad i Gais kvitteringesmål.

– Det var jävligt skönt att se den gå in. Det kändes som en revansch. Jag försökte ta emot bollen (innan Gais mål) men skulle kanske rensat bort skiten bara. Samtidigt gör deras kille en bra prestation, säger 27-åringen.

Gais får trösta sig med att även Jakob Olsson bjöd på ett vackert mål när han, tre minuter efter sitt inhopp, skruvade in vad som då var 1-1-målet i den 70:e minuten. Men det blev alltså betydelselöst gör Göteborgslaget som står på en poäng efter två matcher.