Sämre än reservlaget – kryssade mot Barça

Publicerad 2016-12-01

”Barça” räddades av 18-åringens mål

Barcelona var på väg mot ett nytt superfiasko.

Då räddades katalanerna av 18-åringen Carles Alena – som sköt in 1-1 mot Hercules, belägna i den spanska tredjeligan.

Det går tungt för FC Barcelona.
Efter två raka kryss i ligan, där katalanerna senast dessutom räddades av ett domarmisstag, kom på onsdagen ytterligare ett oavgjort resultat. Denna gång mot betydligt sämre motstånd.

Samma serie som B-laget

Hercules ligger för tillfället på en sjätteplats i den spanska tredjeligan. Vilka som leder den serien? Barcelonas B-lag.

Hercules tog ledningen mot ”riktiga” Barcelona, som dock var rejält reservbetonat, i den spanska cupens fjärde runda. Målet kom i början av den andra halvleken via David Mainz, men glädjen blev kortvarig.

18-åring målskytt

Bara fem minuter senare klev Carles Alena, som gjorde debut för ”Barça” i CL-matchen mot Celtic förra veckan, fram med ett långskott som letade sig hela vägen in i mål till 1-1, vilket också stod sig matchen ut. Returmötet på Nou Camp spelas den 21 december.
Barcelona har nu bara vunnit två av sina sex senaste matcher.

På lördag väntar Real Madrid på Nou camp.