Juventus vann femte raka

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-24

Här är matchen - minut för minut

Lagmaskinen Juventus nöter ner ett starkt Parma och vinner med 2-1 borta på Ennio Tardini-stadion. Juventus kopplade greppet om händelserna i andra halvlek efter att Mauro Camoranesi kvitterat Parmas ledning i näst sista minuten av första halvlek. Fabio Capello tvingades dock byta in alla de spelare han vilade för att vända matchen. Segermålet kom i 82:a minuten efter att planens dominant Patrick Vieira först spelat ut bollen till Zlatan Ibrahimovic och sedan fortsatt mot bortre stolpen för att möte inlägget. Genom ännu en trepoängare har Juventus satt ytterligare press på värsta konkurrenterna Inter och Milan.

90+4'

Domaren blåser för full tid.

90+3'

Parma tvingas slå chansbollar från backlinjen. Juventus kontrollerar matchen.

90'

Fyra minuters tilläggstid aviseras.

89'

Emerson drar på sig ett gult kort i närkamp med Simpicio. Frispark till Parma.

88'

Grella får gult kort.

86'

Emerson krigar sig fram på högerkanten och slår ett inlägg som tar på en hemmaförsvarare. Hörna till Juventus.

84'

Ibrahimovic viker in en boll bakom sin försvarare. Camoranesi kommer och slår ett lågt inlägg mot bortre stolpen. Bollen rinner ut till inspark.

82'

Mål! 1-2 Patrick Vieira

Vieira avancerar från egen planhalva och slår ut bollen till Ibrahimovic. Svensken stannar upp, drar på sig bevakning och slår sedan en passning som ställer Vieira helt fri vid bortre stolpen. Fransosen har bara att bocka in bollen. Mycket vackert.

79'

Zambrotta slår ett inlägg från vänsterkanten som Lupatelli helt missbedömer. Camoranesi kommer rusande, möter bollen med huvudet, men bollen går precis utanför Parmas högra stolpe.

78'

Juventus anfaller till vänster. Två lagkamrater löper in i straffområdet, men Ibrahimovic får inte till sin lyftning.

77'

Ibrahimovic satsar stenhårt i en duell när Contini håller på och täcker ut bollen till hörna. Domare vinkar avvärjande och låter spelet gå vidare.

76'

Mark Bresciano byts ut och ersätts av Paolo Cannavaro, lillebror till Fabio i Juventus.

75'

Ibrahimvic nickar ner bollen till Nedved som avlossar ett skott som kryper fram mot Lupatelli.

74'

Trézéguet tar emot en boll mitt inne i straffområdet, men pressas hårt av Contini. Parmaförsvararen spelar ut bollen till hörna.

74'

Pessotto slår en djupledspassning fram mot Ibrahimovic som tappar ut bollen över kortlinjen.

72'

Bresciano lurar Pessotto och slår ett hårt inlägg mot Corradi som faller i närkamp med Cannavaro. Domaren vinkar avvärjande och det blir irriterat mellan Cannavaro och Corradi.

69'

Adrian Mutu byts ut och ersätts av Pavel Nedved.

69'

Corradi går för hårt fram på hörnan. Frispark till Juventus.

68'

Morfeo spelar fram Bresciano till vänster i straffområdet. Thuram styr inläggsförsöket till hörna.

67'

Vierira spelar fram Ibrahimovic till höger i straffområdet. Svensken fightas hårt med Pasquale och blir till slut avblåst. Frispark till Parma.

66'

Grella välter Camoranesi vid mittlinjen i en tuff närkamp. Frispark till Juventus.

64'

Juventus kommer gång på gång, men inläggen är än så länge inte tillräckligt precisa för att ytterligare rucka på hemmaförsvaret.

61'

Ibrahimovic leker bort två motståndare och släpper ut bollen mot Zambrotta som spelar in mot en helt fri Trézéguet. Domaren blåser för offside på Zambrotta.

57'

Camoranesi tar ett steg fram och stjäl bollen på mittplan. Han passar Trézégeut som kommer helt fri med Lupatelli. Skottet är inte inte bättre än att hemmakeepern kan styra undan till hörna.

56'

Marcelo Zalayeta byts ut och ersätts av Zlatan Ibrahimovic.

56'

Pasquale lägger handen på Camoranesi i en löpduell på högerkanten och får gult kort av domare Pieri.

54'

Pasquale slår ett inlägg från vänster som går alldeles för nära mål, men Abbiati boxar trots det ut bollen. Ännu en gång ger Juventus keeper ett osäkert intryck.

54'

Marco Delvecchio byts ut och ersätts av Andra Pisanu.

53'

Pessotto slår ett inlägg från höger. Hemmaförsvaret nickar undan.

48'

Juventus kombinerar vackert och bollen går fram till Zalayeta. Denne vandrar in i straffområdet och skjuter ett hårt skott/inlägg som går precis framför två framstormande lagkamrater.

47'

Giuseppe Cardone byts ut och ersätts av Fernando Couto.

46'

Parma anfaller direkt. Abbiati styr undan ett inlägg från Delvecchio precis framför näsan på Corradi. Bollen går till inkast.

45'

Giuliano Giannichedda byts ut och ersätts av Emerson.

Parma spelar starkt hemma på Ennio Tardini-stadion. Centertanken Bernardo Corradi ställer till stor oreda mot vanligtvis så säkra mittlåset Lilian Thuram-Fabio Cannavaro. Corradi har stor hjälp av ett rörligt och fantasifullt mittfält under ledning av Fabio Simplicio. Juventus ställer upp med flera till synes givna spelare på bänken inför nästa veckas Champions League-match.

45+1' min

Domaren blåser av första halvlek.

44' min

Mål! 1-1 Mauro Camoranesi

Vieira vandra in från vänsterkanten och hittar Camorensi med en passning. Argentinaren hittar målvaktens vänstra kryss med en vacker höger yttersida.

44' min

Camoranesi tar sig förbi sin försvarare och slår ett inlägg. Bollen går för nära Lupatelli, som lätt plockar ner.

41' min

Zalayeta blir först kapad av Grella och sedan sparkad av Bonera sedan han rullat ned på marken. Frispark till Juventus några meter in på offensiv planhalva.

39' min

Corradi går upp på ett långa inkastet och ställer återigen till stor oreda i bortaförsvaret.

39' min

Simplicio skjuter ett skott rakt på målvakten från en position precis utanför straffområdet. Abbiati styr ut bollen till inkast.

38' min

Grella går in hårt mot Vieira. Frispark till Juventus mitt på offensiv planhalva.

37' min

Juventus anfaller. Mutu söker ett inspel, men tvingas vända hem. En lång boll från Juventus backlinje rinner ut till inkast till Parma.

35' min

Ett långt Juventus-anfall avslutas med att hemmaförsvaret täcker Zambrottas inläggsförsök till hörna.

31' min

Bonera stänger Mutu. Frispark tio meter utanför Parmas straffområde en bit till vänster.

29' min

Juventus rensar bort hörnan.

28' min

Morfeos frispark touchar en försvarare och bollen går ut till hörna.

28' min

Morfeo tråcklar sig fram mitt på offensiv planhalva. I den efterföljande situationen åker Corradi på en tackling och domaren dömer frispark till Parma femton meter rakt utanför Juventus straffområde.

25' min

Camorenesi skjuter från distans. Skottet går rakt på Lupatelli som enkelt fångar bollen.

23' min

Morfeo går oerhört tidigt och täcker frisparken. Juventus-spelarna blir rasande och

Zambrotta sänker Morfeo när denne är på väg upp i banan längs vänsterkanten.

22' min

Hemmaförsvaret nickar undan bollen, men Juventus tar hand om andrabollen och får en farlig frispark fem meter utanför straffområdet till vänster.

22' min

Pessotto slår ett inlägg från sin högerbacksplats. Cardone nickar bollen till hörna.

21' min

Semplicio spelar fram bollen mot en helt fri Corradi, men domaren har blåst för offside.

19' min

Frisparken nickas farligt av Corradi i duell med F. Cannavaro, men domaren har blåst av Parmas centertank för ojust spel.

18' min

Camoranesi  sänker Delvecchio tio meter in på egen planhalva och får gult kort av domare Pieri. Frispark till Parma.

17' min

Camoranesi når högst på ett inlägg från höger. Nicken går precis över ribban.

14' min

Mål! 1-0 Marco Delvecchio

Corradi håller undan F. Cannavaro och nickar ett inlägg snett bakåt till Delvecchio. Denne trycker in bollen efter marken med en sträckt vrist. Otagbart för Abbiati.

12' min

Delvecchio hinner upp en djupledsboll på vänsterkanten och slår ett högt inlägg in i straffområdet. Corradi kommer tillkorta mot Juventus starka mittförsvar.

11' min

Camoranesi lyfter in en frispark i straffområdet. Trézéguet stångas med Cardone. Domaren dömer frispark till Parma.

10' min

Zalayeta stressar Parmas mittfösvar efter en djupledsboll. Contini spelar ut bollen till inkast.

8' min

Juventus anfaller till höger. Zalayeta tar emot bollen och spelar in i mitten till Trézéguet som klackar bollen mot Camoranesi. Pasquale hinner precis emellan och kan bryta.

6' min

Hemmalaget söker spjutspetsen Corradi med en boll på djupet, men Juventus mittbackar är på sin vakt.