Barça föll – efter att 4–3–3-systmet skrotats

”Barça”-dödaren Fernando Torres sänkte Barcelona i kväll.

1–3 hemma på Camp Nou lär öka trycket mot Frank Rijkaard.

– Han möblerade om för mycket i laget och han kommer att få stå till svars för det, säger TV 4-experten Billy Ohlsson.

Barça depp. Henrik Larsson gjorde mål igen för sitt Barcelona, men storklubben förlorade på söndagskvällen mot Ateltico Madrid med 1–3.

Barcelona kom till spel hemma på Camp Nou med en milslång skade/frånvaro-lista:

Juliano Belletti (skadad), Xavi (skadad), Thiago Motta (skadad), Edmilson (avstängd), Ronaldinho (avstängd) och Samuel Eto'o (landslagsuppdrag) fanns inte tillgängliga för storkubbens tränare Frank Rijkaard.

Holländarens taktiska drag inför avspark kommer att debatteras flitigt i Spanien efter 1–3-förlusten i kväll. Det invanda 4–3–3-systemet skrotades för ett nytt 4–4–2-spel.

Redan efter 45 minuter syntes det tydligt att Barcelona-spelarna verkade ovana.

– Man har förlorat all bredd, som normal är Barcas styrka. Det är lite som ett flipperspel däruppe, analyserade Hasse Backe i TV 4.

Då hade Fernando Torres – som trivs extra väl just mot Barcelona – ordnat 1–0 i den 33: minuten, en ledning som blev till 2–0 bara minuterna efter paus.

Maxi Rodríguez ökade ledningen ytterligare – men hoppet tändes för Barcelona i den 65:e minuten när Henrik Larsson reducerade till 1–2.

Svensken snappade upp ett bakåtpass av Iniesta och skarvade in sitt fjärde ligamål för säsongen.

Barca-kvällen förstördes dock i den 76:e minuten när Fernando Torres (igen) pangade in 3–1.

– Jag tror att Rijkaard blir hårt attackerad av media efter den här matchen. Han har en hel del att förklara. Han är delaktig i den här förlusten, säger Billy Ohlsson.