”Han är inte man nog”

Stark kritik mot domaren efter Djurgården - Malmö FF

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF tappade poäng mot Djurgården.

Efter matchen rasade de mot domaren Kristoffer Karlsson.

– Han var inte en man nog att prata på planen med oss spelare, så vi får se om han ”man up” nu, säger Anders Christiansen.

Malmö FF tog ledningen mot Djurgården i toppmötet efter att inhopparen Guillermo Molins satt 1–0. Men Djurgården kvitterade efter ett misstänkt offsidemål.

– Den kan vi prata mycket om. Det är domaren som tar det beslutet så det får du ta med honom. Jag tror att det är många frågor till honom i dag, säger Anders Christiansen och syftar på att Kristoffer Karlsson inte gav Haris Radetinac något kort efter stämplingen på Arnor Traustason.

– Det är domaren igen. Det är inte första gången vi ifrågasätter hans beslut. Det är bäst att ni pratar med honom. Han vill inte prata med oss på planen så jag tror inte att han vill prata med er, men det är upp till honom att visa att han är en man.

Är det just domaren i dag som är problemet?

– Det vet jag inte. Jag vet inte vad han heter. Jag kan bara prata i dag, ni frågar mig om hans beslut och jag tycker att han ska vara en man och prata med er. Han var inte en man nog att till att prata på planen med oss spelare så vi får se om han ”man up” nu.

”Är konstigt”

Efter slutsignalen var dansken framme och pratade med fjärdedomaren Glenn Nyberg.

– Jag frågade varför han inte dömde. Han är den bästa domaren i Sverige och det är ett toppmöte och då tycker jag att vi ska ha den bästa domaren. Han sa att han inte kan bestämma det, men så är det.

Även Markus Rosenberg var besviken på domarinsatsen efter matchen.

– Överlag är det en jämn match, så det är inte orättvist att det blir 1–1. Men samtidigt så står man ändå här, ja, det skulle ha varit rött och på deras mål är det offside. Då blir det lite så här, det är jävligt surt att det ska avgöras på det sättet, säger Rosenberg som tyckte att det röda kortet på Radetinac var självklart.

– Ja, det är konstigt att han (domaren) inte ser det, för han är ändå så pass nära. För det smäller rätt rejält, det är det vi skriker. Det är därför vi reagerar från där vi står. Man hör verkligen vilken smäll det blir.

”Small bara till”

Traustason linkade ut från Tele 2 Arena på kryckor med en lindad fot och ville inte prata med media. Rosenberg fick också lämna tidigt i andra efter att ha åkt på en smäll i den första halvleken.

– Jag tror jag fick en låsning efter drygt tjugo minuter, och kunde då knappt röra mig. Jag skulle nog ha bytt lite tidigare, hade det varit en annan match hade man kanske bytt direkt. Med facit i hand skulle man kanske gått av direkt, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände, någon gång efter 20:e minuten så bara small det. Åldern och konstgräs, vi får väl skylla på det, säger han och skrattar.

Sportbladet söker domaren Kristoffer Karlsson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.