Forsberg: ”Hade varit helt otroligt”

”Kul för dem – jag vet hur det känns”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic i allsvenskan?

Tveksamt, enligt Emil Forsberg.

– Men det hade varit helt otroligt och fantastiskt, säger landslagsstjärnan till SVT.

Det är en av de stora snackisarna runtom i Fotbollseuropa just nu.

Italienska medier skriver mängder av artiklar om ”Ibras” framtid varje dag och även i engelsk och tysk press rapporteras det om 38-åringens träningspass med Hammarby.

Nu uttalar sig Emil Forsberg om saken.

”Vet hur det känns”

I en intervju med SVT säger han att Bajen i första hand får se det som en bonus att Milanstjärnan ens befinner sig nere på Årsta IP.

– Det är kul för Hammarby framförallt, att få dit honom. Jag har ju själv tränat med honom ett antal gånger, så jag vet hur det känns. Jag tror framförallt att det yngre spelarna bara kan titta på honom och lära sig otroligt mycket, vilket jag själv gjorde, så det ska de absolut vara glada för, säger Forsberg.

– Om Zlatan hade spelat i Sverige hade det varit helt otroligt. Fantastiskt. Jag tror inte att han gör det, men vi får se. Ingenting är omöjligt!

”Älskar klubben”

28-åringen är mest fokuserad på sin egen framtid i och med att han fått sparsamt med speltid i RB Leipzig och ryktas bort från den tyska toppklubben.

– Jag har alltid varit öppen med att jag hela tiden vill testa något nytt, både för klubben och mig själv. Samtidigt älskar jag den här klubben och deras supportrar. Jag känner mig som ett med klubben. Vi har en väldigt öppen och ärlig dialog, så det är inget konstigt på så sätt. Jag har kontrakt till 2022 och jag går in i varje träning och är lika professionell som alltid, säger Emil Forsberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE