Quaison: ”Det gör ont när vi pratar om det”

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

8–0.

Segersiffrorna när RB Leipzig förödmjukade Mainz i november.

På söndag möts lagen igen.

– Vi måste ta revansch mot Leipzig för vad de gjorde mot oss i det första mötet, säger Mainz Robin Quaison till Bundesligas hemsida.

Sedan Bundesliga återupptogs förra helgen har Europas fotbollsögon riktats mot Tyskland.

– Det känns väldigt bra. Jag har saknat det här och det är det här vi lever för. Att spela fotboll, och att få spela matcher igen, säger Mainz-svensken Robin Quaison, 26, till Bundesligas hemsida.

Emil Forsberg och hans RB Leipzig möter Mainz och Robin Quaison i helgen. Arkivbild.
Foto: Michael Sohn/AP/TT
Emil Forsberg och hans RB Leipzig möter Mainz och Robin Quaison i helgen. Arkivbild.

En omgång är spelad och i nästa väntar ett svenskmöte. Quaisons Mainz mot Emil Forsbergs, 28, Leipzig.

Första mötet lagen emellan spelades i november, och då vann Leipzig med förkrossande 8–0(!) En match som Quaison gärna vill glömma.

”Det gör ont när vi pratar om det”

– Vi måste ta revansch mot Leipzig för vad de gjorde mot oss i det första mötet. Det gör ont när vi pratar om det. Det var en väldigt bra match av dem, och en väldigt dålig match av oss och vi måste ta revansch, säger Quaison om matchen.

Timo Werner hade stor show för Leipzig och stod för tre mål och tre assist. En som däremot inte var på planen var Emil Forsberg som blev förpassad till bänken under hela matchen.

Quaison har dock idel lovord att säga om landslagskollegan inför söndagens möte.

– Forsberg är en fantastisk fotbollsspelare, det vet vi redan. Väldigt bra med bollen, väldigt smart, väldigt bra passningsspel – han är bara väldigt bra, säger Quaison.

Forsberg, som saknades i omstarten när Leipzig spelade oavgjort, 1–1, mot Freiburg. Mittfältaren hade enligt uppgifter drabbats av halsfluss, men nu ska 28-åringen vara tillbaka i träning och kommer vara tillgänglig i söndags match.

Publicerad:

LÄS VIDARE