Eskilstunas vinstsvit intakt – före mästaren

Publicerad 2015-05-02

Eskilstuna United leder allsvenskan. Hållit nollan i fyra matcher

Eskilstuna United har fått en raketstart på årets allsvenska – och efter fjärde raka vinsten växer nu förra årets nykomling fram som den stora utmanaren till mästarlaget Rosengård.

– Redo är vi absolut, vi är ett bra lag, säger målskytten Petra Larsson till SVT Sport.

Eskilstuna United har inlett årets damallsvenska på bästa tänkbara sätt. Laget har vunnit alla fyra matcher och fortfarande inte släppt in ett enda mål, efter dagens 2-0-seger borta mot Kristianstad.

1-0-målet i den andra halvleken var dessutom glädjande inför sommarens VM. Efter ett samarbete mellan Olivia Schough och Malin Diaz kunde den sistnämna skjuta in sitt första allsvenska mål sedan 2010. Petra Larsson satte sedan 2-0 bara åtta minuter senare när han pangade upp bollen i krysset från långt håll.

"Brukar man förtjäna"

–  Vad ska man säga, bra försvarsspel och bra målvakt, ända från forwards till sista man. Lite tur är det säkert också men tur brukar man förtjäna, säger Petra Larsson till SVT Sport.

Laget gick i och med segern upp i serieledning – en ledning de kan tappa redan imorgon då förra årets mästarlag Rosengård möter Piteå.