Napoli är tillbaka i toppen av Serie A efter vinst mot Lazio.

Två turmål och två riktiga delikatesser bäddade för en 4–1-seger.

Därmed petas Juventus ner till en andraplats i tabellen.

Simone Inzaghi har hyllats stort för sitt arbete i Lazio, men den senaste tiden har laget befunnit sig i en formsvacka.

Borta mot Napoli kom tredje raka Serie A-förlusten – även om det började bra. Redan i den tredje minuten spräckte Stefan de Vrij nollan, framspelad av Ciro Immobile. Den ledningen höll Lazio fram till den 43:e minuten då José Callejon stack upp och placerade in kvitteringen.

Självmål och styrning

I den andra halvleken kantades bortalaget av en hel del otur. Först styrde Wallace in ett inlägg från Callejon i eget mål. Kort därefter avlossade Mario Rui ett skott från distans som touchade Piotr Zielinski och ställde Thomas Strakosha i målet helt.

Napolis 4–1-mål var däremot ren klass. Zielinski levererade en underbar boll till Dries Mertens som den sistnämnde läckert petade in.

Segern innebär att Napoli återtar förstaplatsen i Serie A, en poäng framför Juventus. Lazio är fortsatt trea men jagas av Inter med en match mindre spelad.

Milan krossade Spal

Milan, som har haft en tung säsong så här långt, övertygade mot bottenlaget Spal. Patrick Cutrone gjorde två av målen i 4–0-segern. Förre MFF-försvararen Pa Konate blev kvar på Spals bänk hela matchen.

En annan svensk, Marcus Rohdén, var också fast på bänken när Crotone spelade 1–1 mot Atalanta. Båda målen kom sent i matchen, först gav Rolando Mandragora hemmalaget ledningen i den 80:e minuten. Åtta minuter senare kvitterade José Palomino och räddade därmed en poäng.