Norrköpings nya triumf – toppar damallsvenskan

Publicerad 2023-04-23

IFK Norrköping har fått en smakstart på sin första säsong i damallsvenskan.

Laget vann mot Djurgården med 3–2, är obesegrat efter fyra matcher och toppar damallsvenskan.

Efter att ha blivit tvåa i elitettan i fjol tog Norrköping för första gången plats i damallsvenskan.

Där har det minst sagt börjat bra.

Inför söndagens hemmamöte med Djurgården hade nykomlingen radat upp två segrar och en oavgjord. Mot Djurgården fortsatte man på den inslagna vägen.

19-åringen x2

19-åriga Wilma Leidhammar gav Norrköping ledningen efter fem minuter. Tre minuter senare var det dags igen när hon återigen hittade rätt.

Djurgården strax efteråt men i 59:e minuten satte My Cato 3–1 för hemmalaget.

Gästerna gav sig dock inte. Tove Almqvist reducerade i 73:e minuten och Djurgården stod för en rejäl forcering i jakten på ett kvitteringsmål.

I toppskiktet

Men något sådant kom aldrig och Norrköping vann med 3–2 och har nu tio poäng på fyra matcher. Därmed toppar man serien men har en match mer spelad än de närmaste konkurrenterna.

– Det visar att vi är ett väldigt starkt kollektiv. Vi gör jobbet för varandra. Vi har skickliga spelare som hjälper varandra och gör varandra bättre. Än så länge är vi obesegrade. I dag var det väl inte så jättemånga som räknade med oss kanske men vi visar att kan ta poäng mot de bra lagen också, säger Liedhammar till NT.

I nästa omgång väntar BK Häcken på bortaplan.

Djurgården har blandat och gett under våren. Stockholmslaget har imponerat och vunnit mot guldfavoriterna Rosengård och Häcken samtidigt som det har blivit förluster mot Norrköping och Kif Örebro.