”Konstigaste halvleken jag spelat i hela mitt liv”

Uppdaterad 2011-05-16 | Publicerad 2011-05-15

Oavgjort mellan IFK och IFK efter kaoset i Norrköping

Mål efter tolv sekunder, en skyttekung, en jättebjudning och en liten revansch.

45 minuters kaos innebar 2-2 mellan Norrköping och IFK Göteborg.

– Det var den konstigaste halvleken jag spelat i hela mitt liv, säger IFK Göteborgs huvudrollsinnehavare Ragnar Sigurdsson i Canal Plus.

IFK Göteborg

Publiken i Norrköping kan omöjligt ha varit beredd på den första halvlek de skulle få skåda mot IFK Göteborg. Redan efter tolv sekunder sattes tonen.

Mål efter 12 sekunder

Norrköping slog till direkt på avspark med en långboll. Den nådde Gunnar Thorvaldsson som lurade Ragnar Sigurdsson och, fri med Marcus Sandberg, kunde placera in 1-0. Men det var bara början.

Tobias Hysén kunde kvittera för Göteborg efter att Stefan Selakovic slagit ett perfekt inlägg. Hysén gjorde inget misstag utan nickade in sitt sjätte mål för säsongen. 29-åringen har nu gjort mål i fyra matcher i rad och gick upp i delad ledning med Mathias Ranégie i skytteligatoppen.

”Gör aldrig sådana misstag”

Ragnar Sigurdsson, som även gjorde ett misstag vid 0-1-målet, var sedan med och bjöd Gunnar Thorvaldsson på hans andra mål för matchen. Islänningen rensade på Sebastian Erikssons klack och bollen studsade perfekt fram till Thorvaldsson som enkelt lade in 2-1.

Sigurdsson fick ändå en liten revansch genom att nicka in 2-2 på en hörna. Allt detta i den första halvleken.

– Det var den konstigaste halvleken jag spelat i hela mitt liv, säger IFK:s Göteborgs huvudrollsinnehavare Ragnar Sigurdsson i Canal Plus.

Vad var mest märkligt?

– Min miss (vid 1-0-målet). Jag gör aldrig sådana misstag. Men som tur var fick jag ge tillbaka.

Andra halvlek blev nästan ligga händelselös som den första var händelserik och matchen slutade 2-2.