Khazeni målskytt när Norrköping tog tredje raka

Publicerad 2023-05-13

Norrköpings segertåg fortsatte borta mot Varberg.

En av segerorganisatörerna var Kristoffer Khazeni – som gjorde sitt första mål sedan hjärntumören.

– Det är en magisk känsla, säger han till Discovery.

IFK Norrköping befäster sin position som ett topplag i allsvenskan.

Det står klart efter man besegrat Varberg med 3–1 på bortaplan.

Gjorde tre raka i andra

Men det började tungt för Peking, som fick klara sig utan skadade stjärnan Arnor Sigurdsson. Dessutom hamnade man i underläge redan efter 13 minuters spel sedan Luke Le Roux nickat in 1–0 för hemmalaget.

I pausvilan var också Varbergs ledning intakt, mycket tack vare Stojan Lukic som gjorde comeback mellan stolparna för första gången sedan november.

43-åringen stod för en riktigt vass räddning när han nekade Victor Lind på ett friläge.

– Han är fri och jag räddar. Det ingår i målvaktens jobb, sa målvaktsveteranen ödmjukt i intervjun med Discovery i paus.

Men den andra halvleken blev tyngre för Lukic, som tvingades släppa tre bollar förbi sig efter en mäktig vändning av Norrköping.

Första målet sedan återkomsten

Först nickade lagets målkung Christoffer ”Totte” Nyman in kvitteringen efter dryga timmen.

Sedan utökade Vito Hammershoj-Mistrati till 2–1 för gästerna i 69:e minuten. Och med tio minuter kvar slog inhoppande Kristoffer Khazeni till med karriärens andra allsvenska mål, när han kyligt chippade in slutresultat 3–1. Målet var 27-åringens första sedan återkomsten efter hjärntumören som höll honom borta från spel under hela förra säsongen.

Efter slutvisslan var det en nöjd Khazeni i intervjun med Discovery.

– Just nu är jag är trött men jäkligt glad, säger han och fortsätter.

– Det är otroligt faktiskt. Att få vara här ute är en magisk känsla. Det är kul att spela fotboll just nu.

Segern var Norrköpings femte den här säsongen och för dem upp på tredje plats i den allsvenska tabellen.

För Varbergs del går det tyngre. Förlusten gör att man fortsatt innehar jumboplatsen i den allsvenska tabellen, efter endast fyra inspelade poäng på åtta omgångar.