Malmö FF kör över IFK Luleå

Saknade flera stjärnor

Publicerad 2024-02-24

Malmö FF:s B-uppställning var mer än överlägset ett lag från division två.

MFF körde över IFK Luleå med 8–0 på bortaplan i svenska cupen efter tre mål från Isaac Kiese Thelin.

– Dom fick knappt andas, säger skyttekungen till TV4.

Malmö FF

Malmö FF reste till Luleå utan Johan Dahlin, Pontus Jansson, Anders Christiansen, Søren Rieks, Niklas Moisander, Anton Tinnerholm, Joseph Ceesay och Jens Stryger Larsen.

MFF:s ”B-lag” – som håller väldigt, väldigt hög allsvensk standard – ordnade direkt spel mot ett mål, borta mot division två-laget IFK Luleå.

Taha Ali snurrade till vänster, Sebastian Nanasi spelade in och Isaac Kiese Thelin gjorde 1–0 (11) från nära håll.

Hattrick av Kiese Thelin

Luleåmålvakten Rasmus Aspholm knep en straff (31) från Isaac Kiese Thelin innan Sebastian Jörgensen placerade in 2–0 (34) med vänsterfoten från straffområdeslinjen.

En MFF-kontring gav 3–0 (41) av Otto Rosengren framspelad av Nanasi.

I början av andra halvlek (49) svarade Kiese Thelin för sitt andra mål när han tog vara på en misslyckad bakåtpassning, rundade Luleåmålvakten och rullade in 4–0 för gästerna.

Några minuter senare kom eftermiddagens tredje mål för MFF-anfallaren. Kiese Thelin forcerade in 5–0 (53) efter en hörna som också innebar tredje målassistet för Sebastian Nanasi.

En ny straff för svenska mästarna gav en ny straffskytt hos mästarna. Sebastian Nanasi dunkade in 6–0 (66) knappt utan ansats.

Adrian Skogmar, 18, svarade för sitt första tävlingsmål för Malmö FF när han tryckte in 7–0 (70) från nära håll inför 1 212 åskådare på plats inne i Arcushallen.

Tar hem gruppen

Förnedringen av hemmalaget avslutades med 8–0 (87) genom inhopparen Stefano Vecchia.

I gruppen vann samtidigt Öster, 4–1, borta mot Varberg.

Malmö FF leder därmed mycket klart gruppen med sex inspelade poäng, överlägsen målskillnad, före trepoängarna Öster och Varberg.

MFF möter Varberg hemma nästa söndag i sista omgången och har i praktiken redan säkrat gruppsegern. Regerande mästarna har inte bara en större bredd i truppen 2024, många spelare har tagit kliv framåt – till exempel Elison Makolli, Nils Zätterström och Adrian Skogmar bland de yngre.

Nöjd Kiese Thelin

Isaac Kiese Thelin sammanfattade Malmö FF:s och sin egen tremåls-insats i 8–0-segern i TV4:

– Det var en jättebra från start av oss. Vi gör livet surt för IFK Luleå. Dom får knappt andas. Vi var inte nöjda med första halvlek i förra matchen. Vi skulle inte kasta borta något och körde verkligen i 90 minuter. Det var bra.

– Det är alltid kul och jätteviktigt att göra mål. Man vill alltid göra mer, sa Kiese Thelin.