Lasse Nilsson avgjorde på sen straff

Publicerad 2011-05-23

Halmstad missade poäng trots en stark upphämtning

Halmstad var på väg mot en supervändning.

Då revs Lasse Nilsson ner i straffområdet och kunde själv sätta 3-2 från elva meter i slutminuterna.

– Lite nervöst, jag hann kolla på klockan precis innan och såg att det var sista chansen, säger Elfsborgs straffhjälte.

Det såg ut att bli en enkel seger för Elfsborg. Efter 8 minuter hade Elfsborg 2-0 efter att först Martin Ericsson placerat in 1-0 i krysset och sedan Niklas Hult satt 2-0 efter en dålig rensning från Kutjim Bala.

Halvleken fortsatte i samma takt och inget såg ut att tala för något annat än en utklassningsseger för Elfsborg.

Men andra halvlek blev den förstas raka motsats.

Redan efter en dryg minut gjorde Marcus Olsson 2-1 på en genomskärare från Michael Görlitz. Javi kunde sedan trycka dit 2-2 på en frispark i 73:e minuten och därefter var det nära flera gånger om att Halmstad kunde få in ett segermål.

Men Lasse Nilsson ville annat. I 87:e minuten ryckte han förbi Rickard Maygar i straffområdet och fälldes. Han satte sedan kyligt straffen till 3-2.

– Lite nervöst, jag hann kolla på klockan precis innan och såg att det var sista chansen. Men det var säkert, säger han till Canal plus.

Men förutom straffmålet var straffskytten ordentligt kritisk till lagets spel i andra halvlek.

– Ja det var en total kollaps i andra. Jag vet inte vad som hände.

– Vi blir nonchalanta. Det är lite som vi tar ut segern i förskott, säger Lasse Nilsson.