Galen vändning i kvalet till La liga

Publicerad 2015-06-14

Vad hände egentligen Girona?

Ja, det undrar hela fotbolls-Spanien efter att laget missat avancemang till kvalfinalen till La Liga trots att man vann första mötet mot Real Zaragoza med 3-0 på bortaplan.

Kampen om de sista La Liga-platserna är i sin upplösning. Igår gick Las Palmas till kvalfinal efter att ha slagit ut Valladolid.

I dag knep Real Zaragoza den finalplatsen efter en osannolik vändning mot Girona.

Girona var mer eller mindre inräknade till kvalfinalen efter att ha besegrat Zaragoza med hela 3-0 på bortaplan i första mötet. Men på hemmaplan dukade man under för pressen – totalt.

Superinledning

Zaragoza gjorde 1-0 på straff efter 19 minuter genom Willian Jose, samme Jose gjorde sedan 2-0 efter 34 minuter innan Leandro Cabrera fullbordade mardrömshalvleken med sitt 3-0-mål.

Efter 67 minuter kom 4-0-målet från Jose Fernandez och då hjälpte det inte att Aday reducerade till 1-4 med 20 minuter kvar, Real Zaragozas galna vändning var ett faktum.

Nu väntar alltså en kvalfinal mot Las Palmas.