Malmö-tränaren: ”Vi gav bort två poäng”

GÖTEBORG. Tre säkra poäng blev till en.

Efter Dusan Melichareks jättetavla var Malmös tränare Roland Nilsson kritisk.

– Dusan har hela planen

i synfältet så det ska väl inte vara så svårt att ta ett steg ut och skicka iväg bollen, säger han efter 2–2 mot Gais.

Malmö FF

Malmös dystra säsong fortsätter. I går såg det bra och säkert ut under en halvlek mot Gais, i andra började man spela gå-fotboll och vänta på slutsignalen.

När den kom hade tre poäng förvandlats till en ynka.

– Det är klart att man är besviken och vi gav ju bort två poäng, säger Nilsson.

Mittfältet blev passivt och hamnade för långt ner, det aggressiva spelet från första halvlek var borta. Men självfallet var det misstaget i slutminuten som fullbordade en miserabel andra halvlek.

Dusan vill inte prata

Ett långt uppspel från Gais målvakt, Axel Wibrån, ser ut att gå förbi alla gaisare, mittbackarna

i Malmö släpper bollen förbi sig eftersom deras målvakt, Dusan Melicharek, har absolut närmast väg till bollen.

Men Gais brasse, Wanderson, löper medan Melicharek står och väntar på att bollen ska studsa in i straffområdet.

Wanderson når den med tån just innan Melicharek och rullar sedan in den i tomt mål.

– Vi vinner ju matchen egentligen och det är synd att ett sånt misstag ska kosta oss segern, säger landslagsmittfältaren Daniel Andersson.

Nu är Gais fortfarande tre poäng före Malmö i tabellen.

Huvudpersonen, Dusan Melicharek, valde efter matchen att inte tala med pressen.