”Det känns som en förlust”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-23

IFK Göteborg tappade 2–0-ledning

Det höll inte IFK Göteborg hade ledningen med 2–0, men IFK Norrköping kom tillbaka och kvitterade innan matchen var slut.

IFK Göteborg var på väg att ta rygg på Elfsborg och Kalmar FF, men efter att en 2–0-ledning förvandlats till 2–2 borta mot IFK Norrköping riskerar svenska mästarna att hängas av rejält.

– Det känns som en förlust, säger Gustav Svensson till TV 4.

IFK Göteborg

Det kunde inte ha börjat bättre borta mot IFK Norrköping än det gjorde. Efter 15 sekunder låg bollen i hemmalagets mål sedan Tobias Hysén vackert klackat fram Pontus Wernbloom som aldrig tvekade utan drog till direkt.

– Det var klart att vi skulle sätta hög press redan från början och vi får fantastiska ytor tack vare det, säger Wernbloom till TV 4.

Wernbloom igen

IFK Göteborg fortsatte på den inslagna vägen och efter 13 minuter kom 2–0 och matchen tycktes avgjord. Åter var det Wernbloom som väl enkelt fick gå upp på ett inlägg från Hjalmar Jonsson och nicka in bollen. Sedan hände något. Hemmalaget reducerade genom Djordje Mrdjanin och kom in i matchen.

– Vi börjar ju väldigt bra. Sedan släpper vi in ett ondödigt 2–1-mål sedan står matchen och väger, säger Wernbloom.

I den andra halvleken hade IFK Göteborg mängder med chanser att avgöra, men hemmalaget var långt ifrån ofarliga och med tio minuter kvar kom kvitteringen.

– Det är jävligt surt. Vi ska punktera den här matchen. Vi har flera chanser att göra det, menar Wernbloom.

Tvungna att vinna

Sedan jagade båda lagen segern, men det blev inga fler mål trots att tillfällen gavs och en enda poäng gör det svårt för IFK Göteborg att utmana de två ledarlagen, Kalmar FF och Elfsborg. De förstnämnda ligger nu nio poäng före svenska mästarna.

– Vi var ju tvungna att vinna det här för att hänga med. Men vi kör på så får vi se hur långt det räcker, säger Gustav Svensson till TV 4.