– Underbart, säger han.

1982 åkte Åtvidabergs FF ur allsvenskan.

Efter det har laget fått hålla till i lägre serier.

"90 minuters hårt jobb"

Men 16.52 tog väntan slut. Då blåste domare Keijo Hyvärinen av matchen mot Vasalund.

En match som Åtvidaberg vann med 1–0. Stor matchvinnare blev Haris Radetinac som sköt in 1–0 i den 89:e matchminuten, då han efter stor kalabalik i Vasalunds straffområde kunde trycka in matchens enda mål.

– Det är svårt att beskriva känslan. Det är 90 minuters hårt jobb. Till slut sitter den. Underbart, säger matchvinnaren ett par minuter efter slutsignalen till TV4 Plus.

Tidig utvisning för Vasalund

Länge såg det dock ut som att Åtvidaberg skulle missa chansen till avancemang. Trots att Vasalunds Kennedy Igboananike blev utvisad redan efter fem minuter verkade det som att ÅFF skulle lämna matchen mållösa.

Men i den 89:e minuten fick laget en frispark halvvägs in på offensiv planhalva. En frispark som alltså till slut skrev in sig i Åtvidabergs historieböcker.

En frispark som såg till att Åtvidaberg kommer att spela i allsvenskan 2010.